Minden a Bremen mellé állt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.03.13. 21:44
Címkék
Lehetett volna négy pont is a különbség a Werder Bremen és a Bayern München között, ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy a Köln hajrábeli gólját megadja a játékvezető, a Bayern pedig odahaza ne herdáljon el kétgólos előnyt (vagy a bíró megadja Kuffour szabályosnak tűnő gólját) a Hansa Rostock ellen.
Zöld München lett a Werderből


Az 1. FC Köln elleni összecsapáson Lisztes Krisztián (jobbra) a második brémai gól elôkészítésébôl vette ki a részét (Fotó: M. Németh Péter)
Az 1. FC Köln elleni összecsapáson Lisztes Krisztián (jobbra) a második brémai gól elôkészítésébôl vette ki a részét (Fotó: M. Németh Péter)
Az 1. FC Köln elleni összecsapáson Lisztes Krisztián (jobbra) a második brémai gól elôkészítésébôl vette ki a részét (Fotó: M. Németh Péter)
Lehetett volna tíz pont is a különbség a Werder Bremen és a Bayern München között, ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy a Hansa Rostock védői picit jobban figyeljenek 3–2 után, és ne faultolják Zé Robertót, a bajorok brazil támadó középpályását a tizenhatoson belül.
Maradhatott volna a hét pont különbség a Werder Bremen és a Bayern München között, ehhez mindössze annyi kellett volna, hogy a Bayern München 2–0 után ne engedje feltámadni a Hansa Rostockot, és a Kölnt térdre kényszerítő zöld-fehérekhez hasonlóan hozza a kötelező győzelmet.
Azonban kilenc pontra nőtt a különbség a Werder Bremen és a Bayern München között, köszönhetően annak, hogy a Werder védelme 3–0-t követően csak kétszer kapitulált, Scherz egyenlítő gólját pedig inkább jogtalanul, mint jogosan nem adta meg a bíró, míg a Bayern 2–0 után csak egy pontot tudott szerezni a Hansa Rostock ellen.
Holott a brémai és a müncheni első félidő semmiféle izgalmat sem ígért, hiszen a listavezető 3–0-ra, az üldöző pedig 2–0-ra vezetett riválisa ellen. Mindkét együttesben az első számú gólfelelős remekelt, a Werdernél Aílton két találatnál (az első treffelése előtt a meccset végigjátszó Lisztes Krisztián elől rúgta el a labdát), a Bayernnél pedig Makaay egy-egy gólnál és asszisztnál tartott 45 perc után. A holland a második félidőre is tartogatott még egy találatot, és arra égetően szüksége is volt a címvédőnek, hiszen ha Makaay nem vágja be a Zé Roberto buktatásáért megítélt tizenegyest, az időközben feltámadó és három müncheni bakit kihasználó Hansa győzelemmel távozhatott volna az Olimpiai stadionból.
Brémában viszont már a remi miatt sem szomorkodnak, hiszen a zöld-fehérek előnye kilenc pontra nőtt. Leírva ez így nagyon egyszerűnek tűnik, de ha megnézzük a második félidő történéseit, elismerhetjük, "melege volt" az éllovasnak. Schröder szépítő góljához jó adag mázli (Krsztajicson változtatott irányt a labda), Lottner találatához kapushiba (Reinke aligha tudja megmagyarázni az ügyetlenkedését), az egyenlítés elmaradásához pedig Steinborn bíró túlzott szigorúsága kellett. Egy beívelt szabadrúgást követően Scherz a hálóba bólintott, miközben a rosszul kimozduló Reinke nem fért oda a labdához. Középkezdés helyett azonban szabadrúgás következett. "A Werder Bremen kapusa megpróbálta elérni a labdát, azonban az egyik kölni játékos megakadályozta a kifutásban. Szerintem egyértelműen szabálytalanság történt" – magyarázta a találkozó után Steinborn. Az ítélet jogosságát természetesen sokan vitatták (a leghevesebben Voigt, aki piros lapot kapott), alighanem még vitatni is fogják, de ez semmit sem változtat azon, hogy az évkönyvek 3–2-es Werder-diadalt rögzítenek majd.
Alighanem a Hertha játékosai is szívesen meghallgatnák Schmidt bíró véleményét egy-két ítéletéről, mondjuk, hogy miért nem adott tizenegyest Dárdai Pál lerántásáért 1–0-s hamburgi vezetésnél, de erre aligha lesz módjuk. S ha mégis, legfeljebb a lelkük nyugodhatna meg, a 2–0-s vereségükön (no meg Van Burik és Friedrich piros lap miatti eltiltásán) nem tudnak változtatni. Rahn szabadrúgásból (a sorfal rosszul állt, Fiedler kapus pedig rosszul helyezkedett), Romeo pedig Kling passzából talált be a Dárdai Pált végig a soraiban tudó berliniek hálójába.
A forduló krónikájához tartozik még, hogy a Schalke 647 perc után kapott újra gólt (majd még kettőt a Frankfurttól) a Bundesligában; a Bayer Leverkusen a Wolfsburg elleni 4–2-es sikerével begyűjtötte az első győzelmét a 2004-es esztendőben; a Hannover élén a Kaiserslautern elleni 1–0-s vereséggel debütált Ewald Lienen vezetőedző; a Freiburg pedig egy tizenegyessel tudott pontot menteni a jócskán tartalékos Borussia Dortmund ellen.

Tv: a Sport1 vasárnap 17.30-tól élőben közvetíti a VfB Stuttgart–1860 München mérkőzést

Bundesliga 2.
24. forduló:
Ahlen–Energie Cottbus 0–0, Trier–Regensburg 4–0 (Patschinski 39. – 11-esből, M. Keller 55., Racanel 70., Labak 81.), Alemannia Aachen–Lübeck 3–1 (Michalke 6., Blank 61., Meijer 65., ill. Zandi 41.). A Burghausen–Arminia Bielefeld, az Osnabrück–Greuther Fürth, az Oberhausen–Aue, az Union Berlin–Unterhaching és a Nürnberg–Duisburg mérkőzést vasárnap, a Karlsruhe–Mainz összecsapást pedig hétfőn (tv: DSF, 19.45) játsszák.
Az élcsoport: 1. Energie Cottbus 42 pont, 2. Nürnberg 40 (23 mérk.), 3. Oberhausen 38 (35–26, 23)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik