A duplázás felé tartanak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.03.15. 20:39
Címkék
Kedd este újabb lépést tehet a hőn áhított duplázás felé a Werder Bremen. Miután szombaton a Bundesligában kilenc pontra növelte az előnyét (tíz fordulóval a befejezés előtt ez több mint tekintélyes) Lisztes Krisztián csapata, most a másodosztályú Lübeck "testén" keresztül juthat be a kupa elődöntőjébe.
"Azt hiszem, természetes, hogy szeretnénk a fináléba jutni, gondolom, az sem újdonság, hogy a másodosztályú csapat ellen mi vagyunk az esélyesek, a kupában azonban senkit sem szabad lebecsülni – fejtegette a magyar középpályás. – A Lübeck tét nélkül játszhat, a futballistákon semmiféle nyomás sincs, itt csak mi veszíthetünk. Jó lenne minél hamarabb gólt szerezni és eldönteni a meccset, mert az valószínű, hogy a Lübeck eléggé védekező felfogásban lép majd pályára, és az idő múlása neki kedvez. Nagyjából képben vagyunk a riválisunkról, láttuk a másodosztályú összefoglalókat, de kevéssel a találkozó előtt még biztosan beszélünk majd arról, mi lenne a célravezető ellene. Persze elsősorban a saját játékunkat kell hoznunk, és arra kell törekednünk, hogy a Lübeck alkalmazkodjon hozzánk. A legerősebb csapat lép pályára, a bajnokság mellett mindenkinek nagyon fontos a kupa is, komolyan vesszük, és nyerni akarunk."Az gyakorlatilag garantálható, hogy a két gárda telt ház előtt léphet pályára a Weser-stadionban, a 43 ezer jegyből 37 ezer péntekig gazdára talált, és még az is elképzelhető, hogy a pénztárak már nem nyitnak ki kedden. A rendezők nyolcezer lübecki drukkerre számítanak, ami alighanem indokolt is, tekintve, hogy különvonat, valamint 18 különbusz indul majd Brémába a Hansa-városból.Néhány mondat erejéig tegyünk említést a vasárnapi két bajnokiról is, hiszen a VfB Stuttgart az 1860 München, míg a VfL Bochum a Mönchengladbach legyőzésével tett egy lépést a nemzetközi kupaszereplés felé. Sőt, a Szabics Imre nélkül felálló "svábok" edzője, Felix Magath a diadaltól akkora önbizalmat kapott, hogy "hadat üzent" a Werder Bremennek és a Bayern Münchennek. "Ki lehetne bajnok, ha nem mi? – tette fel kérdést Magath. – A miénk a legkönnyebb sorsolás, ráadásul mi már túljutottunk egy hullámvölgyön is. A Werdernek még hátravan a mélypontja."Azért ha megnézzük a tabellát, picit árnyaltabb lesz a kép, hiszen a Werderrel szemben 12, a Bayernnel szemben pedig 3 pont a Stuttgart hátránya.Tv: a Sport1 kedden 20.30-tól élőben közvetíti a Werder Bremen– Lübeck kupaelődöntőt

Bundesliga 1.
24. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
VfL Bochum–Mönchengladbach 1–0 (Asanin 88. – öngól), VfB Stuttgart–1860 München 2–0 (Soldo 32., Streller 35.)

A Kaiserslauterntől három büntetőpontot levontak.

Bundesliga 2.
24. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Burghausen–Arminia Bielefeld 0–1 (Lense 21.), Osnabrück–Greuther Fürth 0–1 (Heller 18.), Oberhausen–Aue 1–4 (Radulovic 24., ill. Juskowiak 9., 49., Curri 78., 80.), Union Berlin–Unterhaching 0–0, Nürnberg– Duisburg 2–0 (Mintál 15., Csirics 66.).
Az élcsoport: 1. Nürnberg 43 pont, 2. Energie Cottbus 42 pont, 3. Oberhausen 39

Német Kupa
Az elődöntők programja. Kedden játsszák:
Werder Bremen–Lübeck (tv: Sport1, ZDF, 20.30, élő); szerdán játsszák: Alemannia Aachen– Mönchengladbach (tv: ARD, 20.30, élő; Sport1, 23.15, csúsztatva)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik