Behúzták a Werder fékét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.04.18. 23:59
Címkék
Nőtt az előny, de nem annyival, amennyivel a Werder Bremen játékosai szerették volna. Az éllovas odahaza csak 00-ra volt jó a Hannover ellen, ez pedig annyit tesz, hogy öt fordulóval a zárás előtt nyolc pont a különbség közte és első számú üldözője, a Bayern München között.
"Csak a Werderen van nyomás, mi az esélytelenek nyugalmával játszhatunk. Ha Aíltont megfogjuk, félig már nyert ügyünk van" – nyilatkozta a brémai kirándulást megelőzően Thomas Brdaric, a Hannover támadója. Alig két órával a kezdő sípszó után kiderült, abszolút igaza lett! A Hannover tökéletesen semlegesítette a brazil gólkirályjelöltet, a többi zöld-fehért mezes pedig képtelen volt megoldhatatlan probléma elé állítani az ihletett formában védő Zieglert. Azt nem lehet mondani, hogy nem próbálkoztak a hazaiak: Lisztes Krisztiánnak két ziccere volt (egyszer lábon lőtte Zieglert, másodszor pedig hosszan vette át a labdát), Ismael szabadrúgásból tévesztett hajszállal, Valdez fejesét reflexmozdulattal szedte ki a léc alól Ziegler, és még folytathatnánk a felsorolást. Gól azonban, az idény során először, nem született a Weser-stadionban.
"Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, kár a sok kihagyott helyzetért – nyilatkozta lapunknak Lisztes Krisztián. – Személy szerint én el vagyok átkozva, a kapu előtt nincs szerencsém. Volt két nagy helyzetem is, bármelyikkel megnyerhettük volna a mérkőzést, nagyon bosszant, hogy hibáztunk. Azt nem lehet mondani, hogy rosszak lettünk volna, a második félidőben mindent beleadtunk, voltak helyzeteink is, csak most nem volt szerencsénk. Hogy az első játékrészben miért nem ment? Szerintem kevesebbet mozogtunk, a Hannover is frissebb volt, jobban figyelt, kellett egy kis idő, amíg megtaláltuk a réseket a védelmében. Kár, hogy a helyzetekből semmi sem lett. Most már mindegy, nyolc pont az előnyünk, optimista vagyok, és már a Bochum elleni meccsre készülök."
A bochumi túra nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a VfL továbbra is jó eséllyel pályázik az UEFA-kupa-indulást jelentő helyek egyikére, kétmeccses győzelmi szériából vághat neki az összecsapásnak (vasárnap a Kölnt verte meg idegenben), ráadásul a hazai eredmények tekintetében a negyedik legjobb csapat a ligában.

Szavazás

Ki nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!
---- B ---- 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik