Csúszik a bajnokavatás

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.04.18. 21:37
Címkék
Az eredmények szerencsés alakulása esetén az Ajax már vasárnap megünnepelhette volna fennállása 29. bajnoki címét, most még az is elképzelhető, hogy május másodika előtt nem kerül sor erre az eseményre.
Kezsman duplázott a PSV-ben
Kezsman duplázott a PSV-ben
Kezsman duplázott a PSV-ben
Kezsman duplázott a PSV-ben
Kezsman duplázott a PSV-ben
Kezsman duplázott a PSV-ben
Az amszterdami gárda parádés hazai sorozatát (15 meccs, 15 győzelem) megszakítva csak döntetlenre volt képes az RBC Roosendaal ellen, a PSV viszont megverte a NEC-et, így nyolc pontra megközelítette ősi riválisát.
A teljességgel tét nélkül (ki nem eshet, egyik kupába sem juthat el) játszó RBC alaposan meglepte az Ajaxot, hiszen egy szöglet után Hellemons fejjel már a 3. percben megszerezte a vezetést a látogatóknak (a gólhoz kellett a kapufa mellől ellépő De Ridder hibája is). A listavezető ezután nekidurálta magát, a meccs végéig több helyzetet is kidolgozott, gólt viszont csak egyet szerzett, azt sem tudatosan felépített akcióból. A 30. percben Galasek távolról lőtt, Van der Vaart beletette a fejét a labda útjába, és Aerts kapus tehetetlen volt.
A PSV simán túljutott nijmegeni vendégén, igaz, a szerencséjére azért nem panaszkodhat. Zonneveld fölösleges szabálytalanságával tizenegyeshez juttatta a hazaiakat, a második gólnál pedig Van Bommel lövése Kezsmanon megpattanva jutott a hálóba. Van Bommel a végén azért szerzett egy "rendes" gólt is…
A nap feltámadását a Volendam produkálta, amely a 12. percben még 0–2-re állt a három magyarja, Babos Gábor, Fehér Csaba és Pető Tamás közül csak a kapust bevető NAC Breda ellen, a végén azonban 4–2-es sikernek örülhetett. "Az utóbbi meccseinken már-már hagyomány, hogy vezetünk kettő nullára, aztán nem tudunk nyerni. Kapunk egy gólt, és ott eltörik valami – mondta lapunknak Babos Gábor. – Csaknem a teljes kezdőcsapatunk sérült, fiatalok játszanak helyettük, akiknek nincs annyi rutinjuk. Elemi hibákat követnek el, amelyekből az ellenfelek húznak hasznot. Az nem véletlen, hogy az utolsó helyezett játékosai tízszer hozhatták rám egy az egyben a labdát… Átjáróház volt a védelmünk, szerintem sokan már kivették a nyári szabadságot, mert a középmezőnyből mi nem tudunk elmozdulni. Kár ezért a felfogásért. A bajnoki hajrának úgy indultam neki, hogy szépen búcsúzom a Bredától, és a lehető legkevesebb gólt kapom, ehhez képest arra sem emlékszem, mikor maradt legutóbb érintetlen a hálóm." ---- H ---- 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik