Unterhachingról álmodnak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.04.26. 21:48
Címkék
A semleges és a Bayern-szurkolók ünnepelhettek a vasárnapi két mérkőzés után, hiszen a bajorok győzelmének, illetve a Werder Bremen bochumi döntetlenjének köszönhetően újfent izgalmas lett a Bundesliga: négy fordulóval a zárás előtt csak hat pont a különbség a trónkövetelő és a címvédő között.
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Uli Hoeness még bízik az aranyban
Ráadásul a jobb emlékezőtehetséggel megáldott Bayern-hívek azonnal előcitálták az 1985–86-os idény hajráját, amelynek kísértetiesen hasonló helyzetből futott neki ez a kettős. A Werder fórja akkor is két győzelem volt (a régi számítás szerint ez akkor négy pont volt, míg most már hat), és akkor a Bayern az utolsó fordulóban kitette az indexet, maga mögött hagyva riválisát.
Az idén, legalábbis eddig, egyértelműen a brémai a jobb csapat, csak amíg a zöld-fehérek az utóbbi időben nem szokták meg az ilyen feszültséget, addig a bajorok többször is voltak már hasonló helyzetben, és ami Lisztes Krisztián csapatára nézve szomorú, általában jól is jöttek ki belőle. Erről alighanem a Bayer Leverkusen (a végén az Unterhaching otthonában kellett volna nyerniük az aranyhoz, de kikaptak, többek között Michael Ballack öngóljával) és a Schalke (az utolsó forduló 94. percéig, Patrik Andersson Hamburgnak lőtt szabadrúgásgóljáig bajnokok voltak) rengeteget tudna mesélni…

Az NSO ajánlja:

Tabella, fordulóról fordulóra
Az őszi idény eredményei

Minden, amit a bajnokságról tudni kell







Szavazás

Ki nyeri a Bundesligát?

Aligha véletlen, hogy a múlt ismeretében máris megnőtt a müncheniek amúgy sem csekély önbizalma. "Mindig azt mondtuk, látótávolságba kell érnünk. Most ott vagyunk, legalábbis ha figyelembe vesszük, hogy még otthon játszunk a Werderrel. Az lesz a mindent eldöntő ütközet. Ha a Werder a végén csak hárompontos előnnyel megy Rostockba, könnyen átélhetünk még egy Unterhachingot. Sok brémai játékos még semmit sem nyert, ez természetesen béklyót köt az ember lábára" – nyilatkozta például Uli Hoeness, a Bayern menedzsere. Kalle Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság feje pedig így fogalmazott: "Az előny csökken, a Werderre nehezedő nyomás pedig nő. Egyszer már csináltunk hasonló őrültséget, amikor minden a Le- verkusen mellett szólt, a végén mégis előztünk. Most megint mindent megteszünk ezért…"
Persze, ha a brémaiakon múlik, mindezekből semmi sem lesz. "A Bayern kikapott Bochumban, mi viszont egy pontot szereztünk ott. Várható volt, hogy ránk jönnek, hiszen mi az ötödiknél jártunk, ők pedig csak az 1860 Münchent fogadták. De ha így játszunk két hét múlva, biztos, hogy nem kapunk ki Münchenben. Remegnünk csak akkor kell, ha egy meccset sem nyerünk a hátralévő időszakban" – fogalmazott Klaus Allofs sportigazgató.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik