A Chelsea-nél megkezdődik az orosz hadművelet

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.04.28. 23:08
Címkék
Szenzációs pletyka terjed Angliában: úgy hírlik, a következő idényben José Mourinho lesz a Chelsea szakvezetője, és a mostani csillagok mellett (esetleg némelyikük helyett) David Beckhamet és Ronaldót fogja trenírozni. Egyes, a londoni klubhoz közeli források szerint Mourinhót mindenképpen meg akarják szerezni a vezetők, de ehhez az orosz tulajdonosnak, Roman Abramovicsnak rá kell bólintania a portói sikeredző évi 4.5 millió fontos fizetésére.
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Ronaldo egyelôre a Realt erôsíti
Erre a Daily Star című lapnak adott interjújában azonnal reagált a Porto elnöke, mégpedig nem a legbarátságosabb hangnemben. "Világossá szeretném tenni, hogy ha igaz a hír, háborút indítunk a Chelsea ellen. Az angoloknak nem volt joguk tárgyalásokat kezdeni Mourinhóval, és az igazunk bizonyítása érdekében készek vagyunk az UEFA, a FIFA, vagy bárki más elé vinni az ügyet. Az orosz hozzállása a legrosszabb, amit valaha láttam a labdarúgás világában. Azt hiszi, miután megvette a Chelsea-t, azt tehet, ami jólesik neki, felrúghatja a szabályokat is" – fejezte be hadüzenetét Nuno Pinto da Costa, természetesen Abramovicsra utalva.
Az indulatos kirohanás ellenére egyesek tudni vélik, hogy a Porto már Mourinho utódát is kinézte. Az illető nem más, mint Carlos Queiróz, akit könnyen elküldhetnek az idén a Real Madridtól, talán még akkor is, ha a csapat megnyeri a bajnokságot. Beckhamet és Ronaldót persze nem küldenék, de ha valaki elég pénzt ajánlana értük, elképzelhető, hogy odaadnák őket is.
Az értesülés kommentálói szerint azért, mert a nyári elnökválasztás előtt Florentino Péreznek roppant jól jönne egy újabb "galaktikus" igazolása, amihez ugyebár rengeteg pénzre van szüksége. Ezt fedezné a Spice Boy és a vb-gólkirály eladása. (Mint ismeretes, a News of the Worldben megjelent állítólagos Ronaldo-nyilatkozat értelmében a brazil mindenhová követné Beckhamet, ám azóta kijelentette, esze ágában sincs elhagyni Madridot.)
Egy ilyen páros megvétele viszont megint csak hallatlan mennyiségű pénzt igényel, tehát túl sok vevő nem képzelhető el. "Igen, a Chelsea-nél szóba került Beckham és Ronaldo. Egyetlen ember van a világon, aki megpróbálhatja megszerezni őket, a neve Roman Abramovics" – mondta Ranieri a Tuttosportnak.
Más kérdés, hogy az orosz mágnás esetleg őt is megpróbálhatja lecserélni, és akkor új állás után nézhet. "Erről nem beszéltem eddig még sohasem, mert tisztelem a munkaadóimat, a döntés az ő kezükben van. Nem bízom el magam, megfordul néha a fejemben, hogy vajon mivel fogok foglalkozni a következő évadban" – tette hozzá Ranieri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik