Hatásos Werder-válasz

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.05.01. 23:54
Címkék
Akadtak olyan pillanatok, amikor a Werder Bremen gyakorlatilag német bajnoknak volt tekinthető, a 31. forduló végén azonban ugyanott tart a Werder és üldözője, a Bayern München, ahol mondjuk 24 órával korábban.
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
Aílton egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Werder Brementôl bajnokként és gólkirályként vegyen búcsút
A zöld-fehérek 6–0-ra ütötték ki a Hamburgot, a bajorok szenvedve, 0–1-ről talpra állva verték meg a kudarcával biztos kieső 1. FC Kölnt, azaz maradt a két éllovas közötti hatpontos különbség. Ha az 1. FC Köln megtartotta volna egygólos előnyét, a sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző brémaiak kilencpontos fórral fordulhattak volna az utolsó három fordulóra, ami alighanem behozhatatlan lett volna, így viszont ha a Bayern München a jövő szombati csúcsrangadón megveri az első helyezettet, egygyőzelemnyire megközelíti.
Az más lapra tartozik, hogy a szombaton a Hamburg ellen látott Werder Brement mindenkinek, így a Bayern Münchennek is borzasztóan nehéz lesz megvernie. Thomas Schaaf legényei gálaelőadással örvendeztették meg a Weser-stadion népét, és úgy tűnik, kilábaltak az elmúlt hetek hullámvölgyéből. Pedig a héten másról sem ment a disputa, mint arról, hogy a Werder nem bírja a nyomást, és összeomlik a bajnoki hajrára. ---- Furcsa mód egy hamburgi adott lökést a listavezetőnek, a 16. percben Micoud szöglete után Barbarez a saját kapujába bólintott, egyrészt pontot téve a Werder 207 perces góltalansági sorozatára, másrészt a győzelem útjára terelve a zöld-fehéreket. Ismael szabadrúgásból növelte az előnyt (Starke kapusnak nem lehet nyugodt a lelkiismerete emiatt), Klasnic pedig pazar csavart lövéssel már a félidőre eldöntötte a pontok sorsát.
A második játékrészben pedig folytatódott a gála. Aílton emelt egy pimasz gólt, Valdez szinte az alapvonalról köszönt be, a végeredményt pedig az idény végén visszavonuló, 2003 januárja óta "csendben lévő" Skripnik állította be tizenegyesből. "Hihetetlenül örülök az eredménynek és a mutatott játéknak is" – kommentált röviden Schaaf edző. ---- A Bayern annyiban másolta a Werdert, hogy begyűjtötte a három pontot, játékban és eredményességben azonban meg sem közelítette vetélytársát. A kiesésre ítélt Köln az első kapura lövéséből, Podolski 18 méteres bombájából megszerezte a vezetést, és a nem túl erőteljesen támadó Bayern csak kínkeservesen tudott fordítani. Az első félidő végén Pizarro egyenlített (a perui a Wesselsről kipattanó labdát terelte a kapuba), a második hajrájában pedig Schweinsteiger váltotta gólra Pizarro passzát, és beállította a 2–1-es végeredményt, amely egyúttal biztossá tette a "kecskések" másodosztályba való csúszását. "Fontos győzelmet arattunk, még mindig megalapozottak a bajnoki reményeink" – vélekedett a lefújást követően Ottmar Hitzfeld edző.
A hatpontos különbség és a sorsolás ismeretében azért inkább a Werder Bremenre tennénk a pénzünket, ha fogadni kellene a befutóra. A jövő hét végi szuperrangadót követően a Bayern a hozzá hasonlóan a második helyre hajtó VfB Stuttgarthoz látogat, majd a Freiburg ellen odahaza zár. Eközben a Werder a 33. fordulóban a Leverkusent fogadja, végül pedig Rostockban lép fel. A zöld-fehéreknek maximum négy pontra van szükségük a salátástál megszerzéséhez, papíron ez gond nélkül teljesíthető.
Az UEFA-kupát érő 4–5. helyért is szép kis tusakodás várható a Bayer Leverkusen, a Borussia Dortmund és a VfL Bochum között. Kétségtelen, ebben a harcban pillanatnyilag a "gyógyszergyáriak" állnak a legjobban, még akkor is, ha szombaton csak döntetlenre voltak képesek az 1860 München otthonában. A Bayer védelme eleinte úgy zárt, mint a német válogatotté szerdán Bukarestben, így az volt a csoda, hogy az első negyedórát mindössze egygólos hátránnyal zárta a vendégcsapat. Ramelow a bukaresti formáját hozta, ráadásul Butt és Lucic is alkalmazkodott hozzá, ennek volt köszönhető az első gól: egy lepattanó labdánál Ramelow szunyókált, Butt és Lucic egymásra várt, Agostino viszont berobbant, becsapott mindenkit, majd higgadtan a kapuba gurított. A válaszlépésre a második félidő elejéig kellett várni, akkor a liga leggólerősebb középpályása (9 találat) Schneider varrt be egy lepattanó labdát, és gondoskodott a pontosztozkodásról. ---- A Bayer botlását kihasználva a BVB öt pontra megközelítette a negyedik helyen tanyázó riválisát. A Borussia a Hansa Rostockot fogadta, és elsősorban légitámadásainak köszönhetően simán megverte az ismét csak Martin Maxra építő Hansát. Az első három dortmundi gól (Madouni, Ewerthon, Koller) egyaránt beívelés után született, és csak Odonkor lógott ki a sorból, aki Frings szöktetését követően emelt pimaszul a hálóba. A Borussia zsinórban negyedszer nyert hazai pályán. ---- Bundesliga 1.
31. forduló:
Freiburg–Hannover 4–1 (Riether 14., Bajramovics 51., Iasvili 69., 78., ill. Brdaric 52.), Wolfsburg–Eintracht Frankfurt 1–0 (Klimowicz 19.), Kaiserslautern–Mönchengladbach 2–2 (Halil Altintop 3., Hrisztov 47., ill. Broich 50., Demo 92.), Borussia Dortmund–Hansa Rostock 4–1 (Madouni 11., Ewerthon 35., Koller 38., Odonkor 75., ill. Max 66.), 1860 München–Bayer Leverkusen 1–1 (Agostino 4., ill. B. Schneider 48.), 1. FC Köln–Bayern München 1–2 (Podolski 24., ill. Pizarro 40., Schweinsteiger 75.), Werder Bremen–Hamburg 6–0 (Barbarez 16. – öngól, Ismael 21., Klasnic 39., Aílton 48., Valdez 80., Skripnik 84. – 11-esből). A Schalke–Hertha BSC és a VfB Stuttgart–VfL Bochum mérkőzést vasárnap játsszák.

A bajnokság állása
A Kaiserslauterntől három büntetőpontot levontak.

Következik (május 8–9-én) a 32. forduló: Kaiserslautern–Wolfsburg, Hannover–Eintracht Frankfurt, Hamburg– VfB Stuttgart, Bayern München–Werder Bremen, Bayer Leverkusen–1. FC Köln, Hertha BSC–Borussia Dortmund, Mönchengladbach–Schalke, VfL Bochum–Freiburg, Hansa Rostock– 1860 München

Bundesliga 2.
31. forduló:
Alemannia Aachen–Osnabrück 2–1 (Grlic 67., Diouf 75., ill. Klitzpera 79.), Lübeck–Mainz 1–4 (Scharping 23., ill. Plasshenrich 33. – öngól, Babatz 38. – 11-esből, Auer 70., Friedrich 90.), Trier–Ahlen 3–0 (Labak 9. és 55., Racanel 23.). A Greuther Fürth–Aue, a Duisburg–Energie Cottbus, az Unterhaching–Burghausen, a Regensburg–Karlsruhe és az Union Berlin–Oberhausen mérkőzést vasárnap, míg az Arminia Bielefeld–Nürnberg találkozót hétfőn (tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Nürnberg 55 pont (30 mérk.), 2. Arminia Bielefeld 52 (30), 3. Energie Cottbus 50 (30)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik