A nevető harmadikok esete

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.05.02. 22:47
Címkék
Saját ügyét a Schalke kivételével egyik csapatnak sem sikerült előmozdítania vasárnap, másokon viszont tudtak segíteni  röviden így summázható a 31. forduló zárásaként megrendezett két összecsapás.
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
Hamit Altintop (balra) kezdte, Böhme folytatta a gólgyártást
A Schalke–Hertha BSC meccs 3–0-s végeredménye a gelsenkircheni csapaton kívül a kiesőzónában elhelyezkedő alakulatoknak (Mönchengladbach, Hannover, Kaiserslautern, 1860 München, Eintracht Frankfurt) volt jó, hiszen a berliniek nem tudtak meglógni ebből az övezetből. A VfB Stuttgart–VfL Bochum 1–1-es döntetlenjének az ezzel már biztosan a Bajnokok Ligája főtáblájára jutó Werder Bremen, a VfB-t picit lerázó Bayern München, illetve a Bochumot maga mögött tartó Borussia Dortmund örült a leginkább.
A Dárdai Pált végig a pályán, Király Gábort pedig a kispadon tudó Hertha túl sokáig nem reménykedhetett a pontszerzésben az Arena AufSchalkéban, Hamit Altintop már a 18. percben vezetéshez juttatta a hazaiakat, ettől kezdve pedig nem volt megállás. A második félidő elején egy percen belül két berlini (a csereként a szünetben beálló Rehmer, majd Fathi) is piros lapot kapott, a Schalke fölénye pedig ezt követően még egyértelműbbé és ami fontosabb, Böhme, valamint Sand révén számszerűsíthetővé vált.
"Inkább csak a kiállítás előtti időszakról beszélnék, utána már egyértelműen az ellenfél dominált – mondta lapunknak Király. – Nem tudtunk élni a lehetőséggel, sajnos ragadós betegség, hogy két-három jó mérkőzés után páran hátradőlnek, nincs felelősségérzetük, nem jönnek rá, hogy ez nem középcsapat, hanem kiesés ellen küzdő gárda, ez a helyzet más hozzáállást igényel. Nem örülök neki, de mit lehet tenni…"
A VfB Stuttgart Szabics Imre nélkül indult harcba a Bochum ellen, és az első félidőben úgy tűnt, be is gyűjti a három pontot. Cacau lövésével vezettek a "svábok", majd sikeresen a kapufára "imádkoztak" két labdát, és elégedetten vonulhattak az öltözőbe. Csakhogy a második játékrészben a Bochum Meichelbeck révén gyorsan szépített, majd maga mellé állította Fortunát – elképesztő helyzeteket hagytak ki a stuttgarti támadók! –, és egy ponttal távozott a Gottlieb-Daimler-stadionból.

Az NSO ajánlja:

Tabella, fordulóról fordulóra
Az őszi idény eredményei

Minden, amit a bajnokságról tudni kell







Szavazás

Ki nyeri a Bundesligát?

A Stuttgarthoz kapcsolódó hír, hogy máris elkezdődtek a találgatások arról, ki lesz a Bayern Münchennel hírbe hozott Felix Magath utóda. Jóllehet Magath még el sem kötelezte magát a bajorokhoz, a Bild am Sonntag című lap már megnevezte, ki váltja őt a stuttgarti padon. Az újság úgy tudja, a "sváb" vezetők mindent megtesznek azért, hogy hazacsábítsák Christoph Daumot, a Fenerbahce mesterét.

Bundesliga 2.
31. forduló. Vasárnapi mérkőzések:
Greuther Fürth–Aue 5–1 (Feinbier 7., Rösler 15., 75. – az elsőt 11-esből, Ruman 44., Eigler 88., ill. Emmerich 12. – 11-esből), Duisburg–Energie Cottbus 4–2 (Van Houdt 4., Kurth 49., Bugera 57. – 11-esből, Ahanfouf 76., ill. Reghecampf 72., Vagner 82.), Unterhaching–Burghausen 1–2 (Majstorovic 86., ill. Rosin 54., Mohtari 81.), Regensburg– Karlsruhe 1–1 (Kovacevic 58., ill. Popovic 42.), Union Berlin– Oberhausen 2–2 (Page 21., Keita 85., ill. Astorga 83., Simioni 90.). Az Arminia Bielefeld–Nürnberg találkozót hétfőn (tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Nürnberg 55 pont (30 mérk.), 2. Arminia Bielefeld 52 (30), 3. Energie Cottbus 50 (30)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik