Ösztönző müncheni szópárbaj

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.05.03. 21:08
Címkék
A Bayern München és a Hamburg hosszú ideig barátságban élt egymás mellett, a békeidőknek azonban a múlt szombaton vége szakadt.
A HSV ugyanis ellenállás nélkül megadta magát a Bayern legnagyobb bajnoki riválisának, a Werder Bremennek, amit a bajorok zokon vettek. Vasárnap még csak Uli Hoeness intézett éles kirohanást a kikötővárosiak ellen, hétfőn aztán újabb müncheni vezetők csatlakoztak hozzá.
"Hihetetlenül fel vagyunk háborodva – jelentette ki például Karl-Heinz Rummenigge, a Bayernt működtető gazdasági társaság első embere. – Szégyenteljes tett volt a Hamburg részéről. Hatalmas kárt okozott a német futballnak és a Bundesligának. A sportszerűséghez semmi köze sincs. Ez elfogadhatatlan!" Persze a hamburgiak nem sokat késtek a válasszal. "Szemtelenség, hogy egy másik klubra akarják hárítani a saját felelősségüket. Nem mi tehetünk arról, hogy a Bayern hat ponttal lohol a Werder mögött. A bajorok jobban tennék, ha a saját problémáikkal törődnének" – mondta Dietmar Beiersdorfer sportigazgató.
Ha Rummenigge a hamburgiak szavaiban kételkedik is, abban biztos, hogy a történtek ösztönzőleg hatnak a müncheni játékosokra. "Most még jobban várjuk a szombati rangadót, csak a Werderre koncentrálunk. Minden megy majd magától. A játékosok tudják, mit várok tőlük, csak azért nem kell külön prémiumot kitűznünk – jegyezte meg a sportvezető, majd hogy a sportszerűségről se feledkezzen meg, hozzátette: – Csodálatos viszonyban vagyunk a brémaiakkal, meghívtuk őket egy közös szombati ebédre is. A pályán természetesen keményebbek leszünk. De ha a Werder nyer, és bajnok lesz, mi gratulálunk neki elsőként."
Ha a sérült Lisztes Krisztián csapata nyerni tud szombaton az Olimpiai stadionban, matematikailag is biztossá teszi az első helyét, ugyanakkor a hivatalos bajnokavatásra várnia kell. A liga (DFL) döntése értelmében szombaton Münchenben semmiképpen sem adják át a legjobbat megillető salátástálat, erre leghamarabb egy héttel később, a Bayer Leverkusen elleni bajnokin kerülhet sor. "Ha már Münchenben lezajlana a ceremónia, értéktelenné válna az utolsó két forduló" – indokolta meg a határozatot Tom Bender, a DFL sajtófőnöke.

Szavazás

Ki nyeri a Bundesligát?

Írja be az itt látható számot!
---- H ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik