Werder: a kupa is megvan

HEGYI TAMÁSHEGYI TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.29. 23:21
Címkék
Hiába tett meg mindent az élvonalbeli feljutást az utolsó fordulóban elpackázó Aachen, nem tudta fölülmúlni az első osztály bajnokát, a sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző Werder Brement, így a Német Kupát sem tudta elhódítani harmadik Bundesliga 2-es klubként tegnap este Berlinben (1970-ben a Kickers Offenbach, 1992-ben a Hannover lett kupagyőztes másodosztályúként).
Német Kupa, döntő
WERDER BREMEN–ALEMANNIA AACHEN 3–2 (2–0)
WERDER BREMEN–ALEMANNIA AACHEN 3–2 (2–0)

Berlin, 70 000 néző
V: Fandel. G: Borowski (31., 84.), Klasnic (45.), ill. Blank (52.), Meijer (93.). K: Mbwando (75.)
WERDER: Reinke – Stalteri, Ismael, Krstajic, Schulz (Szkripnik, 90.) – Borowski (Hariszteasz, 88.), Baumann, F. Ernst – Micoud – Klasnic (Valdez, 87.), Aílton AACHEN: Straub – Landgraf (Fiel, 73.), Klitzpera, Mbwando, Blank – Paulus, Grlic, D. Brinkmann (Van der Luer, 83.) – Pflipsen (Gomez, 80.) – Meijer, Salou

Hárman a brémai duplázók közül: a gól nélkül búcsúzó Aílton (balra), a kétgólos Borowski és Baumann ünnepel
Hárman a brémai duplázók közül: a gól nélkül búcsúzó Aílton (balra), a kétgólos Borowski és Baumann ünnepel
Hárman a brémai duplázók közül: a gól nélkül búcsúzó Aílton (balra), a kétgólos Borowski és Baumann ünnepel
Kezdésként, mintha ágyúból lőtték volna ki, Aílton iramodott meg az aacheni kapu irányába, de mielőtt lövőhelyzetbe került volna, szabálytalanul szerelték. Szerinte a büntetőterületen belül, Fandel bíró szerint azonban azon kívül. Így szabadrúgás következhetett, amelyet Krstajic 17 méterről a sorfalba vágott. (Ha már az ágyút említettük: az utolsó "brémai" tétmeccsét játszó kerekded brazil a találkozó előtt vette át a Bundesliga mindenkori gólkirályának járó Kicker- ágyút.)
A másodosztályú együttes sikeresen átvészelte az első perceket, így a kezdeti bátortalan lépéseket felváltotta a magabiztos járás; az Alemannia első kapura lövése Grlic nevéhez fűződött. A 21. percben Klasnic combjáról az Aachen kapuja fölé pattant a labda – a horvát maga is meglepődött, hogy eljutott hozzá Aílton sarokrúgása. Hanem a 45. percben...
No de addig még Borowski is munkát adott a tudósítóknak. Történt, hogy a 31. percben Ernst – miután lóvá tette Klitzperát – az alapvonalról visszagurított a jobb oldali középpályásnak, aki 11 méterről a kapu közepébe bombázott. Straubnak esélye sem volt a hárításra. A kolléga, mármint Reinke ugyanakkor négy perccel később bokszolva ártalmatlanította Blank 25 méteres szabadrúgását.

És akkor elérkeztünk a félidő utolsó említésre érdemes eseményéhez! Baumann szerzett labdát a felezővonalhoz közel, az aacheni térfélen, jól ugratta ki a balösszekötő posztján feltűnő Klasnicot, aki nem teketóriázott sokat, úgy a büntetőponttal egy magasságban kilőtte a hosszú sarkot.
A fordulást követően hamar éledni látszottak az aacheni remények. Hét perc sem telt el a második felvonásból, amikor szépített Jörg Berger gárdája: Blank életerős fejesébe csak beleütni tudott a brémai hálóőr. A hajrában aztán eldőlt a trófea sorsa: a 75. percben a durván szabálytalankodó Mbwandót kiállították, amit a brémaiak újabb Borowski-találattal használtak ki. Meijer ugyan még szépített a végén, de ezzel sem veszélyeztette a zöld-fehérek ötödik DFB-kupa-sikerét – egyben első duplázását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik