Megegyeztek a prémiumról

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.05.31. 22:38
Címkék
A végső győzelemre is esélyes spanyol válogatottnál mindent megtesznek, hogy az Európa-bajnokságon a játékon kívül szinte semmire se kelljen koncentrálniuk a játékosoknak.
Első lépésként Inaki Sáez kapitánnyal hosszabbított szerződést a labdarúgó-szövetség (RFEF) – a szakvezető a 2006-os világbajnokság végéig írt alá –, majd a keretbe behívott futballisták prémiumáról állapodtak meg a felek. Az RFEF részéről Juan Padrón, gazdasági alelnök tárgyalt a csapatkapitány Raúllal, és mintegy tíz perc alatt konszenzusra is jutottak.
A gyors megállapodás hátterében a két évvel ezelőtti világbajnokságon bevezetett, és most megerősített szisztéma húzódik, akkor a játékosok elfogadták, hogy a szövetség csak bizonyos eredmény elérése után fizet pluszpénzt. Eszerint a portugáliai kontinenstornát követően a spanyolok csak akkor láthatnak egyetlen eurót is, ha legalább a legjobb négyig eljutnak, azaz a csoportkör után még legalább egy ellenfelet ki kell ejteniük.
Ugyanakkor, hogy valami vonzó is legyen az RFEF ajánlatában, az elődöntőtől kezdve minden egyes győzelmet követően az összegek jelentős mértékben nőnek. Noha a szövetség nem árult el konkrét számokat, a mindig jól informált spanyol sajtó szerint az Európa-bajnoki címért fejenként bruttó 500 ezer euró üti a futballisták markát. A japán–dél-koreai közös rendezésű vb-n a negyeddöntő után járt pénz a csapat tagjainak (ott egyel több forduló vezetett a végső győzelemig), akkor a legjobb nyolc közé kerülésért fejenként 60 ezer eurót kaptak José Antonio Camacho fiai. Ha bejutottak volna az elődöntőbe, 120 ezer, míg a fináléba kerülésnél 180 ezer euró járt volna prémiumként.
Végül pedig említsük meg, hogy szintén a tökéletes felkészülés jegyében Sáez kapitány vasárnap óta az Eb-n használatos labdával, a Roteiróval tart edzést az övéinek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik