<kep3>Dick Advocaat kapitány variációi egy csatársorra

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.06.04. 21:26
Címkék
Egyre nehezebb eligazodni, Dick Advocaat holland szövetségi kapitánynak milyen szándékai vannak a csatáraival.
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
Csak Van Nistelrooy (jobbra) helye biztos a holland csatársorban
A szakvezető a Feröer elleni találkozón látta, hogy Ruud van Nistelrooy és Patrick Kluivert valamiért nem érti meg igazán jól egymással magát, éppen ezért röviddel a találkozó után úgy nyilatkozott, az írek ellen Van Nistelrooy Roy Makaayjal párban rohamozza majd a kaput. Ehhez képest a péntek délutáni sajtótájékoztatóján már azt jelentette be, hogy az Eb-re szánt Van Nistelrooy, Kluivert duónak ad majd lehetőséget.
"Már tudom, kivel kezd Makaay, de még nem akarom elárulni, inkább megtartom magamnak. Ha belenyúlsz a csapatodba, nagyon oda kell figyelned, tudnod kell, ki kivel, hogyan passzol össze" – mondta még csütörtökön is Advocaat. Akkor még úgy tűnt, Van Nistelrooy és Makaay lesz a befutó, a tréningeken ők játszottak párban, azonban péntekre alighanem elfogyott a bátorság, és Advocaat mégsem mer módosítani az eddig gyakorolt felálláson.
"Több felállásban is tudnunk kell futballozni, ezt kell bebizonyítanunk" – hangzott a kapitány hivatalos indoklása. A holland sajtó szerint a döntés hátterében az áll, hogy Advocaatot nem győzte meg a Makaay, Van Nisterooy duó tréningen nyújtott produkciója.
És amint összeállításunkból kiderül, a számok sem voltak rá túl nagy hatással. Ha szigorúan az adatokra támaszkodunk, az oranjénak bizony a Makaay, Van Hooijdonk csatársorral kellene kezdenie, hiszen nekik a legjobb a gólátlaguk. De ha Van Hooijdonkot kivesszük (mondván, ő a Bayern, MU, Barcelona hármasnál sokkal gyengébb csapatban, a Fenerbahcéban ontotta a gólokat), még mindig a Makaay, Van Nistelrooy kettős a befutó. Ehhez képest a leggyengébb mutatókkal rendelkező Kluivert lehet a csapattag. A bőség zavara…
Jaap Stam és Arjen Robben ugyanakkor minden bizonnyal nem a kapitány döntése miatt, hanem kényszerből hagyja ki a találkozót. A Milan újdonsült középhátvédje izomsérüléssel bajlódik, és Advocaat óvatosságból valószínűleg csak edzést rendel a számára. Helyette John Heitinga, az Ajax bekkje kaphat lehetőséget. Robbnenre szintén különórák várnak, az idény végét combizomsérülés miatt kihagyó támadó edzéslemaradással küszködik.

HOLLANDIA–ÍRORSZÁG
Amszterdam, 20.00
Roy Makaay gólátlaga a legjobb
Makaay32 (2778)238 (720)68 (435)348 (3933)320.73
Van Hooijdonk34 (3057)248 (254)242 (3311)260.71
Van Nistelrooy33 (2754)208 (598)47 (429)348 (3781)270.64
Kluivert22 (1285)83 (159)29 (594)234 (2038)120.53
A játékosok után a bajnoki mérkőzéseik (zárójelben a pályán töltött percek), azokon szerzett góljaik, európai kupameccseik, azokon szerzett góljaik, az összes meccsük, az azokon szerzett góljaik számát és a 90 percre vetített gólátlagukat tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik