Rooneyval szemezget a Real

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.10. 20:50
Címkék
Bár Florentino Pérez azt mondta az idény végén, hogy lejárt a "galaktikusok" korszaka, ha vasárnap őt választják meg a Real Madrid elnökének, talán mégsem zárul le az időszak.
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
Rooney: vagy Everton, vagy külföld
A Marca című lap értesülései szerint Pérez arra készül, hogy Luis Figo (2000), Zinedine Zidane (2001), Ronaldo (2002) és David Beckham (2003) után újabb menőt hozzon a Bernabéu-stadionba. A madridiak korábban Ruud van Nistelrooyt akarták magukhoz édesgetni, azonban a holland hűségnyilatkozatot tett a Manchester Unitednek, így róla lemondtak. A szigetországi bevásárlókörútról azonban nem tettek le, igaz, Manchester helyett immár Liverpoolban keresgélnek.
A nyári események fényében pedig kitalálható, ha Liverpool, akkor Everton és Wayne Rooney. A szűk nemzetközi elitbe az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével, illetve négy góljával berobbanó csatárt ugyan az Everton fejedelmi szerződéssel próbálja magához láncolni, azonban nem biztos, hogy állni tudja a versenyt a tehetős kérőkkel. A klub elnöksége kijelentette, Premiershipben szereplő együttesnek (Chelsea, Manchester United) nem adja el a tinisztárt, ha viszont egy külföldi gárda hajlandó legalább 35 millió fontot (52.5 millió euró) adni érte, kezdődhetnek a tárgyalások.

"Rooney passzolna a Real Madridhoz, elvégre a futballt gólra játsszák, ő pedig igazolta, érti a mesterségét" – mondta a támadóról Pérez. Neki aligha jelentene gondot kifizetni a vételárat, hiszen Zidane-ért (73 millió euró) és Figóért (61) is több pénzt adott, Ronaldo (45) sem volt sokkal olcsóbb, csupán Beckham (24) tarifája marad el jelentősen Rooneyétől.
A nagy vetélytárs Barcelona is már javában alakítja a következő évadban szereplő keretét. A katalánok a hét végén már az ötödik nagy fogásukat mutatták be, miután Deco, Henrik Larsson, Ludovic Giuly és Juliano Belletti után megszerezték Silvinhót, a Celta Vigo brazil védőjét. A 30 éves balbekk kétéves szerződést köt a Barcával, és a megállapodás kölcsönös elégedettség esetén további két esztendővel megtoldható. Silvinhóért kétmillió eurót kapott a másodosztályba visszacsúszó Celta, de ha a védő jól teljesít, a vigóiak további bevételekre számíthatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik