Cruyff Van Bastent javasolja

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.13. 20:57
Címkék
Miként Németországban Franz Beckenbauer szavaira, úgy Hollandiában Johan Cruyfféra mindig felkapja a fejét mindenki, aki picit is érdeklődik a labdarúgás iránt.
Az NSO ajánlja:

Eb-adatbank: Hollandia


A holland Eb-keret tagjai

Holland Eb-meccsek:







Az NSO ajánlja:

Eb-adatbank: Hollandia


A holland Eb-keret tagjai

Holland Eb-meccsek:







Különösen akkor, ha minden idők talán legjobb holland futballistája az új szövetségi kapitány személyére tesz javaslatot. Cruyff voksa ráadásul egy olyan személyre esett, aki talán egyedül lehetett volna veszélyes az ő trónjára, feltéve, ha sorozatos sérülései nem gátolják meg ebben. Marco van Bastenre.
A háromszoros aranylabdásnak mindössze egyéves edzői múltja van (az Ajax ificsapatánál, John van ’t Schip segítőjeként), a képesítését a hajdani válogatott játékosok számára létrehozott "gyorstalpalón" szerezte meg, ez azonban nem zavarta meg a nagy Johant abban, hogy – legalábbis az Algemeen Dagblad információi szerint – őt ajánlja Henk Kesler, a holland szövetség (KNVB) általános igazgatója figyelmébe.

Van Basten játékosként Eb-t nyert
Van Basten játékosként Eb-t nyert
Van Basten játékosként Eb-t nyert
Cruyff szerint Van Bastent mindenki elfogadná Dick Advocaat utódának, akárcsak segítőjét, a vele az Ajaxban és az oranjéban is együtt futballozó John van ’t Schipet.
A hajdani holland tulipánt rövid időn belül másodszor környékezheti meg a KNVB, igaz, az első alkalommal "csak" az U21-es válogatott szövetségi kapitányává akarták felkérni a Feyenoordhoz igazoló Ruud Gullit helyére. Most viszont a legnagyobb "falatot" kínálják neki, és ami meglepő, a decemberben még elzárkózó – "Semmiféle jövőbeli tervem sincs, csak az a fontos, hogy élvezzem, amit csinálok" – mondta akkor – hajdani világsztár hajlik az egyezségre.
Ennek elsősorban az az oka, hogy időközben Louis van Gaalt nevezték ki az Ajax technikai igazgatójává, márpedig ő sokkal kevesebb szabadságot engedélyez Van Bastennek, ráadásul a futballról alkotott véleményük is eltérő. Ami viszont szimpatikus a hollandoknak: Van Basten a klasszikus holland iskolát képviseli, és minden bizonnyal a válogatottnál is ezt honosítaná meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik