Új edzőkkel a Werder ellen

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.20. 22:04
Címkék
Bár már többször is a végét jósolták, szerdán nyolcadszor is elkezdődnek a Német Ligakupa küzdelmei, igaz, először fordul elő, hogy a címvédő nem lesz ott a mezőnyben.
A Hamburgnak az Intertotó-kupában vannak kötelezettségei, emiatt – a Borussia Dortmundhoz és Schalkéhoz hasonlóan – kénytelen volt lemondani az indulásról. Ennek elsősorban a Hansa Rostock örülhetett, amely először indulhat a tornán, és amely biztosan részesedik a 3.7 millió eurós díjalapból.
A sorozat, mint minden idény elején, elsősorban ismét orientálódásra szolgál, minden csapat itt tudja először versenykörülmények között tesztelni a keretét. Más kérdés, hogy a közelmúlt statisztikái alapján megkockáztathatjuk: kiindulópontként is óvatosan kell kezelnünk a sorozatot, hiszen a Hertha 2001-es sikere óta egyetlen nyertes sem tudott nagyot dobni a Bundesligában.

Felix Magath (balra) a Bayern München, Matthias Sammer pedig a VfB Stuttgart új vezetôedzôjeként szeretne borsot törni a Werder orra alá
Felix Magath (balra) a Bayern München, Matthias Sammer pedig a VfB Stuttgart új vezetôedzôjeként szeretne borsot törni a Werder orra alá
Felix Magath (balra) a Bayern München, Matthias Sammer pedig a VfB Stuttgart új vezetôedzôjeként szeretne borsot törni a Werder orra alá
Az esélylatolgatást talán illik a bajnokkal kezdeni, még akkor is, ha a többség – mint mindig – a Bayern Münchent tartja inkább favoritnak. A sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző Werder Bremen számára amúgy sem ismeretlen a surranópálya, hiszen az előző évadban is innen tudott duplázni. Csakhogy az akkor látott gárda két pillére, Aílton és Mladen Krsztajics elment a Schalkéba, nagy kérdés, hogy az érkezők (többek között Miroslav Klose, Daniel Jensen, Petri Pasanen) mennyire tudtak öszszecsiszolódni. Az pedig már csak tovább növeli Thomas Schaaf edző problémáit, hogy a védelembe megvett brazil Gustavo Nery a Copa América miatt később csatlakozhat a zöld-fehérekhez.
A Werder uralmának megtörésére jó eséllyel pályázók a Bayer Leverkusen kivételével új kormányossal indulnak harcba, közülük is elsősorban a Bayern München akar tekintélyt parancsoló belépővel kezdeni. A Felix Magath által irányított bajoroknál immár a Kahn – Lúcio – Ballack - Makaay tengelyre épül a kezdőcsapat, persze lehet, hogy csak a bajnokságban, hiszen az Eb-résztvevők nem olyan régen kapcsolódtak be a felkészülésbe.
A Stuttgartban Magath örökét átvevő Matthias Sammer többek között Szabics Imrére is építheti a gárdáját, a magyar csatárnak ráadásul a formájával sincs gond, hiszen a legutóbbi edzőmeccsen két gólt vágott a Wacker Tirolnak.
A Leverkusen amolyan kakukktojásként a jól bevált Klaus Augenthalerrel a kispadon indul neki a remélt trófeagyűjtésnek. Rajta kívül viszont kevés ismerős arc lesz ott a csütörtöki nyitányon, hiszen Lúcio és Yildiray Bastürk (Hertha BSC) elment, Juan és Diego Placente a Copa Américán futballozik, Teddy Lucic, valamint a frissen vett Roque Júnior jelentős lemaradással, Jörg Butt és Jens Nowotny pedig sérüléssel küszködik.
Az igazi favoritok körét ezennel ki is merítettük, habár ha arra gondolunk, Görögország milyen helyzetből lett Európa-bajnok, nem is lenne olyan nagy meglepetés a VfL Bochum vagy a már említett Hansa Rostock befutása.

Tv: a Sport1 20 órától élőben közvetíti a Bayer Leverkusen–Hansa Rostock mérkőzést ---- N ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik