Kettős rostocki kudarc

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.21. 23:12
Címkék
Még mielőtt elkezdődött volna a Német Ligakupa, a Hansa Rostock máris kénytelen volt elkönyvelni az első "vereséget".
Hiába bombázta a klub többször is ajánlattal az előző idényben 20 gólig jutó Martin Maxot, a csatár megmakacsolta magát, és tartja magát azon döntéséhez, amely szerint visszavonul a profifutballtól. "Nem megy, értsék meg, nem megy. A bokáim nem akarják. Alkalmatlanok a profisportra. Megkerestek több helyről is, de sajnos nem tudnak érdekelni" – mondta a Bundesliga kétszeres gólkirálya.
A Hansa így aztán kénytelen új formációkat tesztelni, a Bayer Leverkusen elleni Ligakupa-negyeddöntőn a svéd tandem, az Arvidsson, Prica páros kezdett – nem is rosszul, tekintve, hogy az első gólban mindketten benne voltak. A 8. percben Prica ment el a szélen, középre passzolt, éppen csapat- és honfitársa felé, aki minden bizonnyal a kapuba talált volna, ha nem teszi ezt meg helyette a menteni igyekvő Dum.

A világbajnok Roque Júnior (balra) elôször játszott tétmérkôzést a Ligakupa-elôdöntôbe jutó Leverkusenben
A világbajnok Roque Júnior (balra) elôször játszott tétmérkôzést a Ligakupa-elôdöntôbe jutó Leverkusenben
A világbajnok Roque Júnior (balra) elôször játszott tétmérkôzést a Ligakupa-elôdöntôbe jutó Leverkusenben
A következő találatot is leverkuseni játékos jegyezte, de ő már jó helyre küldte a labdát. Az első negyedóra végén Callsen-Bracker 25 méterről a kapu jobb oldalába lőtt legurított szabadrúgásból, és mint később kiderült, beállította a rendes játékidő végeredményét. Mert bár mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek – Franca például ajtó-ablak helyzetből is képes volt a kapu mellé lőni… –, Starke (Leverkusen) és Schober is tulajdonképpen bravúr nélkül jutott túl a találkozón. A tizenegyespárbajban aztán a "gyógyszergyáriak" kerekedtek Ligakupa-újonc riválisuk fölé, így jöhet a Bayern München elleni presztízsrangadó.
Csütörtökön a VfB Stuttgart– VfL Bochum találkozóval folytatódik a sorozat, és ezen bemutatkozhat a torna egyetlen magyar résztvevője, a "svábokat" erősítő Szabics Imre.

Tv: a Sport1 18 órától élőben közvetíti a VfB Stuttgart–VfL Bochum mérkőzést

NÉMET LIGAKUPA
Negyeddöntő: Bayer Leverkusen– Hansa Rostock 1–1 (Callsen-Bracker 13., ill. Dum 8. – öngól) – 11-esekkel 4–3. Az elődöntőben a Bayer Leverkusen a Bayern Münchennel találkozik.
Következik (július 22-én) a másik negyeddöntő: VfB Stuttgart–VfL Bochum
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik