A triumvirátusra szavazhatnak

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.22. 21:56
Címkék
Bár a helyi sajtó, illetve néhány illetékes több nevet is "bedobott" lehetséges német szövetségi kapitányként, Rudi Völler utódaként, egybehangzó lapértesülések szerint végül Jürgen Klinsmann lesz a Nationalelf irányítója, akiről néhány nappal ezelőttig szó sem esett.
Ottmar Hitzfeld, Winfried Schäfer, Lothar Matthäus, Arséne Wenger, Guus Hiddink és Morten Olsen neve forgott inkább a közvélemény előtt, a volt klasszis csatár mindössze egyszer emelkedett szólásra, akkor jelezte, hogy hajlandó segíteni a német szövetségnek (DFB), ugyanakkor kritikával is illette a szervezetet.
Ehhez képest jelentős meglepetés, hogy kiderült, Gerhard Mayer-Vorfelder, a DFB elnöke, valamint Horts R. Schmidt főtitkár kedd óta New Yorkban tárgyal(t) Jürgen Klinsmann-nal az esetleges szerepvállalásáról. "Örültem, hogy a DFB elfogadta az ajánlatomat, amely szerint szívesen segítenék a válogatottnak a 2006-os világbajnokság előtt és alatt. A következő negyven év legfontosabb németországi sportrendezvénye lesz ez a világbajnokság, azt hiszem, természetes, hogy funkciótól függetlenül szívesen megyek. New Yorkban öt órán keresztül konstruktív, nyílt beszélgetést folytattunk, és elemeztük a Nationalelf jelenlegi helyzetét. Még egyszer jeleztem, ha új struktúrát hoznak létre, szívesen dolgozom a szövetségnek. Megegyeztünk, hogy folytatjuk az eszmecserét" – mondta a találkozóról Klinsmann.

Bár még nem nevezték ki csapatfônöknek, Jürgen Klinsmann már most 2006-os vb-szemüvegen keresztül szemléli a világot
Bár még nem nevezték ki csapatfônöknek, Jürgen Klinsmann már most 2006-os vb-szemüvegen keresztül szemléli a világot
Bár még nem nevezték ki csapatfônöknek, Jürgen Klinsmann már most 2006-os vb-szemüvegen keresztül szemléli a világot
Meglehetősen visszafogott értékelés, különösen annak fényében, hogy Werner Hackmann ligaigazgató szerint legkésőbb vasárnapig bejelentik, ki lesz az új szövetségi kapitány, a Süddeutsche Zeitung, illetve több televíziós csatorna (SAT1, ARD) pedig már kész tényként közölte Klinsmann érkezését.
A DFB az összes részlet tisztázásáig semmiféle hivatalos közleményt sem akar kiadni, ugyanakkor annyi kiderült, tulajdonképpen egy triumvirátus vezetheti majd harcba a Nationalelfet a hazai vb-n. A szakedzői képesítéssel rendelkező Klinsmann lenne a csapatfőnök, a hajdan Franz Beckenbauer mellett is segédkező Holger Osieck (legutóbb a kanadai válogatott szövetségi kapitánya volt) a pályaedző, Oliver Bierhoff pedig a menedzser.
"Nagyot lépett, és jól választott a DFB – kommentálta a minden bizonnyal valóra váló elképzeléseket Bierhoff. – Mindenki tudja, jól kijövök Jürgennel, és hogy mindkettőnkhöz mennyire közel áll a szövetség, illetve a válogatott mez. Szép, hogy engem is megneveznek, de még nem tárgyaltam a szövetséggel."
Végül pedig nézzünk két nyilatkozatot klubmenedzserektől, pro és kontra. "Bátran döntött a DFB, nem csinált forradalmat, de tiszta lappal folytathatja mindenki. Ebben a csapatban nagy esély rejlik" – mondta Uli Hoeness a Bayern München menedzsere. Gelsenkircheni kollégája, Rudi Assauer ugyanakkor sokkal peszszimistább volt: "Biztosan jobb lenne, ha semmiféle kommentárt sem fűznék az ügyhöz, de erről az edzőkeresésről nyugodtan filmet lehetne forgatni. Ez hatalmas pofon lenne a tárgyaló személyeknek. Klinsmann nem azt mondta az elején, hogy szóba sem kerülhet a neve? Ez az egész olyan, mintha munkahelyet teremtenénk néhány volt válogatott futballistának." ---- L ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik