Mit nézett Claudio Ranieri?

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.08.01. 21:38
Címkék
Ha nem is látványos játékkal, de győzelemmel folytatta szereplését a Champions World mérkőzéssorozatban a Roma együttese, amely a múlt hét közepén sima hármast kapott a Chelsea-től.
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
Vasárnap két mérkôzést is rendeztek az új berlini Olimpiai Stadionban
A "farkasok" ellenfele ezúttal a Celtic volt, a skótok korábban szintén kikaptak a Chelsea-től (2-4), ám a legutóbbi meccsükön legyőzték a Manchester Unitedet (2-1). A torontói Sky Dome-ban labdarúgó-mérkőzésen rekordnak számító 50 168 néző előtt megrendezett derbi egyetlen gólját a nyári Európa-bajnokság egyik negatív hőse, Francesco Totti szerezte, aki Gaetano D’Agostino beadását fejelte senkitől sem zavartatva a skótok kapujába. Részben ide tartozó hír, hogy a Celtic elnöke, Dermot Desmond kijelentette: Martin O’Neill edző annyi szabadságot kap a klubtól, amennyit csak kíván, hogy beteg felesége mellett lehessen.
A spanyol elitalakulatok Japánban túráznak, és bár elvileg nem jelenthet számukra különösebb akadályt egy-egy távolkeleti gárda legyőzése, a Valencia igen kínos vereségbe szaladt bele. Az Albirex Niigata ellen pályára lépő spanyol bajnok és UEFA-kupa-címvédő csak az első félidő közepéig hajtott (addig is csak tessék-lássék módon), aminek az lett a vége, hogy a házigazdák 5-2-re nyertek. Ezek után nyilatkozta a következőket Claudio Ranieri, a Valencia edzője: "Jó kis meccs, egyenlő erők küzdelme volt. Persze az ellenfél sokkal jobban hozzászokott már ehhez a klímához és a páratartalomhoz. Elégedett vagyok a látottakkal."
Az egyaránt Tokióban pályára lépő Real Madrid és Barcelona megvédte Spanyolország becsületét, a fővárosiak négy, a katalánok öt góllal verték meg a Tokio Verdy, illetve a Kasima Antlers csapatát. A Real első gólját szerző Zinedine Zidane megsérült - a bal lábának öregujja húzódott meg -, míg a Barcánál az a legújabb hír, hogy Frank Rijkaard edző (talán csapata kiváló csatármunkáját látván) kijelentette, hogy neki nem kell Samuel Eto’o, akiért Joan Laporta klubelnök már hetek óta "szkanderezik" a játékjogát ötven-ötven százalékban birtokló Mallorcával és Real Madriddal.
A newcastle-i négyes tornán Babos Gábor végig a pályán volt a Feyenoord színeiben, ám nem tudta megakadályozni, hogy a lisszaboni Sporting ne kerekedjen csapata fölé az elődöntőben. A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a felek, a tizenegyespárbajt végül a végig veszélyesebben játszó portugálok nyerték meg, akik a Rangerst két vállra fektető hazai Uniteddel találkoztak a fináléban. A harmadik helyért Babos ismételten elvesztett egy tizenegyespárbajt, míg a döntőt végül a Sporting megnyerte Sir Bobby Robson csapata ellen. Ide tartozó hír, hogy a "szarkák" 71 esztendős menedzserével, aki korábban egyébként a Sportingot is edzette, nem hosszabbít szerződést a fekete-fehér egylet. A tornához kapcsolódó hír, hogy Paul Gascoigne díszvendégként lett volna jelen a Newcastle- Rangers mérkőzésen (mindkét csapatban megfordult), ám a találkozó előtt nem sokkal ételmérgezést kapott, és kórházba kellett szállítani.
Berlinben ünnepélyes keretek közt átadták a 2006-os világbajnokság döntőjére átépített Olimpiai Stadiont, ahol szombaton még csak a külsőségeké (tűzijáték, koncertek, konfetti) volt a főszerep. Vasárnap aztán előbb a klub amatőrcsapata lépett pályára (1-1 az Union Berlin ellen), majd következtek a profik, akik könnyedén győzték le a Besiktas csapatát. A Hertha első gólját Dárdai Pál szerezte. ---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik