A Dinamóé a római meccs

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.09.21. 21:30
Címkék
Kedden a zöldasztalnál is lejátszották a múlt héten félbeszakadt Roma-Dinamo Kijev BL-találkozót, amely végül az ukrán gárda 3-0-s győzelmét hozta.
Mint ismeretes, az olasz fővárosban múlt szerdán Anders Frisk játékvezető az első félidő végén - 1-0-s kijevi vezetésnél - kiállította a Maris Verpakovskisba belerúgó Philippe Mexést, és ezzel magára haragította a római szurkolókat. Az elvetemültebbek közül valaki az öltözőbe vonuláskor megdobta a svéd bírót, akinek ömleni kezdett a fejéből a vér. Frisk úgy határozott, a csapatok nem játszhatják le a második félidőt, és majd az UEFA fegyelmi bizottsága eldönti, mi legyen a találkozóval.
Nos, megszületett a döntés, a 3-0-s vendégsiker mellett a római Olimpiai stadion kapuinak bezárásával is sújtják a bordó-sárgákat. Ezek szerint a november 3-án a Leverkusen és december 8-án a Real Madrid ellen is üres lelátók előtt kell lejátszania hazai mérkőzését. Ez óriási csapás a klubnak, amely jelezte, hogy elfogadja a döntést.
Két éve a Roma Galatasaray elleni meccse után az öltözőfolyosón összeverekedtek a két csapat játékosai, elöljárói és a rendőrök. Azt a meccset is Frisk vezette, és jelentette is az esetet az UEFA-nál, amely több mint 300 ezer euróra büntette a Romát. A szervezet kilátásba helyezte a stadion egy meccsre való bezárását is, de ez végül nem történt meg. Az előző idényben a Roma és a Lazio szurkolói öszszecsaptak a rendőrökkel a két klub mérkőzése után. A derbi akkor azért szakadt félbe, mert a nézők között - alaptalanul - elterjedt, hogy egy rendőrautó elütött egy gyereket.
Az UEFA a múltban már "odaadott" meccseket 3-0-val olyan csapatoknak, amelyek ellenfelei vétettek a szabályok ellen: 2001-ben a PSG a Rapid Bucurestit "verte meg" ugyanígy áramszünet miatt, míg egy hónapja a Maccabi Tel-Aviv a PAOK-on kerekedett felül azért, mert a görögöknél eltiltott játékos szerepelt.

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik