Barca-döntetlen Bilbaóban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.10.30. 23:22
Címkék
A Barcelona bilbaói vendégszereplésével kezdődött a kilencedik forduló Spanyolországban.
A tizedik percben Eto’o Murillo segítségével megszelídítette a labdát Damia hosszú beívelése után, majd hat méterről a jobb felső sarokba bombázott. Három perccel később, remek akció végén egyenlített a Bilbao: bal oldali bedobás után Urzaíz a tizenhatosról a bal oldalon elfutó Yestéhez fejelte a labdát, a szélső pedig az ötös sarkáról, kapásból kilőtte a kapu hosszú oldalát. A második félidőben nem született gól annak ellenére sem, hogy a hazaiaktól Gurpegi négy perc alatt két sárga lapot (és természetesen egy pirosat) kapott, és a Barcelona az utolsó 11 percet emberelőnyben játszotta le.

Bár Oleguer (hátul) magasabbra ugrott, mint Etxeberria,a Barcelona nem bírt a Bilbaóval
Bár Oleguer (hátul) magasabbra ugrott, mint Etxeberria,a Barcelona nem bírt a Bilbaóval
Bár Oleguer (hátul) magasabbra ugrott, mint Etxeberria,a Barcelona nem bírt a Bilbaóval
A Valencia, amely az Atlético Madridot fogadta, 2010-ig meghosszabbította Mista szerződését. A 25 éves csatárt kiszemelte Rafa Benítez, a Liverpool vezetőedzője, aki egy éve sokat foglalkoztatta a Valenciánál. A szombati szerződéshosszabbítás után azonban nincs esélye a jövőbeli közös munkának.
Ma van tíz éve annak, hogy Raúl bemutatkozott a Real Madrid első csapatában. A csatár még most is csak 27 éves, de már legendaként emlegetik a Bernabéu-stadionban. Ez nem csoda, hiszen a klub három BL-győzelméből a sorozat gólkirályaként vette ki a részét, és emellett négyszer a Primera División bajnokának is vallhatta magát.
Az előző szezonban egyesek szerint vesztett a fényéből a fiatal játékos csillaga, de annak, hogy már nem ő a Real vezére, több oka is van. Egyrészt számos világsztár érkezett az elmúlt években a "fehérekhez", másfelől Ronaldo és Owen mellett más szerepkörben játszik, már nem elsősorban az ő feladata a gólszerzés. "Még fiatal vagyok, úgy érzem, rengeteg lehetőségem van a bizonyításra" - mondta az ünnepelt, aki vasárnap a Getafe ellen 502-edszer szerepelhet a Realban, és esetleg hozzátehet néhányat eddigi 240 góljához. Mariano García Remón vezetőedzőnek roppant okosan kell összeállítania csapatát, mert a három pontot mindenképpen meg kell szereznie a Realnak a kiscsapat ellen, ugyanakkor már gondolni kell a szerdai, kijevi BL-túrára is.

Tv: A Sport2 ma 19 órától a Real Madrid-Getafe, 21 órától a Betis-Málaga mérkőzést közvetíti élőben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik