Geráék bravúrra készülnek a Tottenham ellen

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2005.01.28. 21:56
Címkék
Négy olyan párharcot találunk az FA-kupa hét végi programjában, amelyet élvonalbeli riválisok vívnak, s ezek között biztosan van rangosabb, mint a Southampton-Portsmouth mérkőzés.
Mégis egész Anglia sokkal inkább erre figyel, mint a Manchester United-Middlesbrough vagy a Chelsea-Birmingham City találkozóra. A déli derbi persze mindig megmozgatja a futballszurkolók fantáziáját, de ezúttal a hazai edző személye miatt a szokásosnál is feszültebbnek ígérkezik.
Harry Redknapp ugyanis alig több mint másfél hónapja irányítja a Southamptont, előtte éppen a Portsmouth istenített szakvezetője volt. Két és fél év alatt a másodosztály alsó felében vergődő társulatból Premiership-középcsapatot faragott, ám miután az elnök, Milan Mandaric a "nyakára ültette" futballigazgatónak Velimir Zajecet (aki persze azóta edzővé avanzsált), elhagyta a Fratton Parkot. Portsmouth városa egy emberként hördült fel, amikor Redknapp két héttel később aláírt az ősi ellenfélhez.

Harry Redknapp, a Southampton mestere régi ismerôsökkel találkozik a hét végén
Harry Redknapp, a Southampton mestere régi ismerôsökkel találkozik a hét végén
Harry Redknapp, a Southampton mestere régi ismerôsökkel találkozik a hét végén
Hogy miféle indulatokat kavart a lépés, jól mutatja: az incidensektől félő southamptoni hatóságok kérésére nem este, hanem sokkal korábban, helyi idő szerint déli fél egykor rendezik a meccset. Ugyancsak beszédes momentum, hogy Richard Scudamore, a Premier League főnöke személyesen bírta rá a két egyesület vezetőjét: fejezzék be az utóbbi időben rendszeressé váló, a feszültséget nyilvánvalóan növelő üzengetést, sőt nyilvánosan béküljenek ki. "Beszéltem Rupert Lowe-val, és megegyeztünk abban, hogy elég, nincs értelme folytatni, elsősorban a mérkőzés miatt" - számolt be a fejleményekről Mandaric.
Ne feledjük, a már említetteken kívül lesz egy negyedik "első osztályú" öszszecsapás is, méghozzá magyar érdekeltekkel. Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion fogadja a Tottenham Hotspurt, amelynek kispadján talán ott ül majd a cserekapus, Fülöp Márton is. "A bajnokság elsőbbsége megkérdőjelezhetetlen, de ettől még jól akarunk szerepelni az FA-kupában. Nem tartok attól, hogy az esetleges továbbjutásunk megnehezítené a kiesés elleni harcunkat. Ekkora terhelést bírnia kell az együttesnek" - jelentette ki Bryan Robson, a West Brom mestere.
"Papíron mi vagyunk az esélyesebbek, hiszen jobban állunk a táblázaton, de jól tudom, hogy ez a sorozat más, mint a többi. Míg otthon, Hollandiában a kupában egy alsóbb osztályú csapatot több góllal küldenek haza a legjobbak, itt erről szó sincs. Az a néhány hely meg, amennyivel előrébb állunk, végképp nem számít" - hangoztatta a Tottenham németalföldi vezetőedzője, Martin Jol.


Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik