Rali-vb: Loeb és Solberg nagy küzdelmre számít 2005-ben

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.03. 14:56
Címkék
A ralivilágbajnoki pontversenyben jelenleg vezető Sebastien Loeb (Citroën Xsara WRC) és az őt egy pont hátránnyal követő Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) egyaránt nagy küzdelmet vár a 2005-ös év hátralévő versenyein.
A norvég Solbergnek (jobbra) a Szardínia-rali után elmondott szavaiból az derül ki, hogy úgy érzi, francia vetélytársa az esélyesebb, ő azonban ettől függetlenül győzni akar.

"Pokoli küzdelem lesz a világbajnoki címért - mondta a 2003-as év világbajnoka. - Nem fogom feladni, minden versenyen küzdeni fogok. Sebastien megérdemelten nyert Szardínián, de a WRC pontrendszere nagyon szoros, és a raliban bármi megtörténhet. Nagyon nagy verseny lesz az autó-és gumigyártók között az év hátralévő részében."

Loeb szeretné megismételni tavalyi eredményét, vagyis ebben az évben újra világbajnoki címet akar nyerni:

"Egy pont hátránnyal utaztam Szardíniára, és egy pont előnnyel távoztam. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy befejezzük a futamokat. Jelenleg jó a helyzetünk, remélem hasonlóan folytatódik majd az év. Izgalmas csaták következnek."

Egyéniben a 31 éves Loeb 35 ponttal vezeti az összetett pontversenyt, őt követi a második helyen egy pont hátránnyal a nála néhány hónappal fiatalabb Solberg. A harmadik és negyedik helyet a két Peugeot-os, Markko Martin és Marcus Grönholm foglalja el 28, illetve 26 ponttal, míg az ötödik a 24 pontos Gardemeister.

A gyártók versenyében a Peugeot 54 pontjával áll az élen. Második a szintén francia konszern alatt futó Citroen 43 ponttal, míg a harmadik és negyedik helyen 36 és 33 pontjával egymáshoz igen közel áll a Subaru és a Ford. A Mitsubishi eddig 24 pontot gyűjtött, míg a Skodának csupán 5 pontot sikerült szereznie az eddigi öt futam során.

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik