Bukás a vérvizsgálaton

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2005.05.05. 22:09
Címkék
Csak 197 kerékpáros lesz ott szombaton a Giro dItalia rajtjánál, a 27 esztendős portugál Nuno Ribeiro ugyanis megbukott a "hagyományos" vérvizsgálaton, haematokritszintje a megengedettnél két százalékkal magasabb volt, ezért kéthetes "orvosi kényszerszabadságra" küldték.
Ez ugyanis még nem számít doppingvétségnek, ám Ribeiro várhatóan nem ússza meg az EPO-tesztet sem, ezt a hírek szerint Lausanne-ban végzik el. A portugál menő klubja, a spanyol Liberty Seguros közleményében Manolo Saiz csapatfőnök kijelentette, sajnálják a történteket, s egyelőre maguk sem tudják, mi lehetett a baj, hiszen Ribeiro a verseny előtti "házi" teszteken rendre normális eredményt produkált.Más gond is akad a Giro körül: a profi versenyzők érdekvédelmi szervezete (CPA) rosszallását fejezte ki amiatt, hogy az idei Olasz körversenyen kevesebb pénzdíjat (1.15 millió euró) osztanak szét, mint egy esztendővel korábban (1.33 millió euró). A CPA vezére, az egykori olasz csillag, Francesco Moser ezt elfogadhatatlannak nevezte a szervezet hivatalos közleményében. Nem zárható ki, hogy az ügynek lesz folytatása…51. DUNKERQUE-I NÉGYNAPOS (HC-kategória, Franciaország). 2. szakasz, Marcq-en-Baroeul-Lens (204 km): 1. Philippe Gilbert (belga, Francaise des Jeux) 4:33:42, 2. Vaitkus (litván, AG2R) azonos idővel, 3. Valach (szlovák, ED-System) 3 mp h. Az összetettben: 1. Philippe Gilbert 7:55:49, 2. Hushovd (norvég, Crédit Agricole) 7 mp h., 3. Valach 13 mp h.

53. UNIQUA CLASSIC (2.1-es kategória, Ausztria). 3. szakasz, Gresten-Linz (157 km): 1. Kjell Carlström (finn, Liquigas-Bianchi) 3:48:44, 2. Kairelis (litván, Amore e Vita) a. i., 3. Carta (olasz, Miche) a. i. A végeredmény: 1. Bram De Groot (holland, Rabobank) 13:02:35, 2. Fischer (brazil, Naturino) a. i., 3. Gasparotto (olasz, Liquigas-Bianchi) 3 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik