Gondba került a Werder

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.05.08. 23:29
Címkék
Az egy hete a Bayern München által detronizált Werder Bremen nagyon távol került attól, hogy az ősszel ismét a Bajnokok Ligájában indulhasson. A 2004-es bajnokcsapat, még ha érdemtelenül is, de kikapott a Borussia Dortmund otthonában, és két fordulóval a befejezés előtt öt pont a hátránya a még BL-selejtezőt érő helyen állomásozó VfB Stuttgart mögött. Ráadásul a két gárda között még ott van a Hertha BSC is&
A sérült Lisztes Krisztián nélkül kiálló zöld-fehérek jelentős hangsúlyt fektettek a támadásokra, az első félórában Klasnic, Klose, Daniel Jensen és Pasanen is gólt szerezhetett volna, de az ihletett formában védő Weidenfellerrel egyikük sem tudott mit kezdeni.

A brémaiak kapusa, Reinke ezalatt csaknem elunta magát, aztán a talán az első kapujára tartó labdával szemben megadta magát. A 32. percben Koller lefejelt labdáját Rosicky mellre vette, majd jobbal, nem túl erősen a jobb alsó sarok felé lőtte. Mire Reinke lehajolt, már ünnepelt a dortmundi publikum…

Tomás Rosicky szerezte a Dortmund három pontot jelentô gólját
Tomás Rosicky szerezte a Dortmund három pontot jelentô gólját
Tomás Rosicky szerezte a Dortmund három pontot jelentô gólját
A későbbiekben jobbára Weidenfellernek járt a méltatás, a kapus ugyanis mindent fogott, és ezzel mindkét gárdát közelebb segítette az UEFA-kupához. Más kérdés, hogy ennek a Werdernél aligha örülnek… "Elismerem, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban a Werder túl erős volt nekünk" - mondta roppant sportszerűen Bert van Marwijk, a BVB vezetőedzője.
A másik vasárnapra maradt mérkőzésen, a 0-0-val zárult Hamburg-Mönchengladbach találkozón pedig gyakorlatilag eldőlt a kiesés sorsa. Ugyan a ’Gladbach hatpontos fórját még a VfL Bochum és a Hansa Rostock is behozhatja, de az előzéshez több mint csoda kellene, hiszen a két alakulat gólkülönbsége 12-vel, illetve 21-el rosszabb, mint a Borussiáé.

Bundesliga 1.
32. forduló. Vasárnapi mérkőzések: Hamburg-Mönchengladbach 0-0, Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-0 (Rosicky 32.)

Bundesliga 2.
31. forduló: 1860 München-Alemannia Aachen 3-0, Burghausen-Energie Cottbus 0-0, Saarbrücken-Unterhaching 0-1, Oberhausen-Ahlen 2-2, Essen-Greuther Fürth 0-2. Az Eintracht Frankfurt-Duisburg rangadót (tv: DSF, 20.15, élő) hétfőn játsszák.
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 61 pont, 2. Duisburg 59 (31 mérk.), 3. Eintracht Frankfurt 55 (31)

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik