Két tábor, egy cél, nulla meccs

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.10.12. 01:40
Címkék
A hónap végéig biztosan nem lesz döntés a Jorge BarriosNagy János mérkőzés sorsáról, amelynek tétje a WBO (Bokszvilágszervezet) kiskönnyűsúlyú vb-öve lenne.
Nagy Jánosnak még várnia kell
Nagy Jánosnak még várnia kell
Nagy Jánosnak még várnia kell
Nagy Jánosnak még várnia kell
Nagy Jánosnak még várnia kell
Nagy Jánosnak még várnia kell
"Beszélgettünk, tárgyalgattunk, de csak kivárásos alapon."
Rácz Félix menedzser ezekkel a szavakkal jellemezte New York-i megbeszéléseit, amelyek tétje az volt, hogy a hivatalos kihívó, Nagy János mikor mérheti össze az erejét a szervezet argentin világbajnokával, Jorge "La Hiena" Barriosszal. Sem a Felix-Promotion első embere, sem pedig a Barrios érdekeit képviselő Golden Boy Promotions küldöttei nem tudtak olyan javaslattal kirukkolni, amely mindkét oldal számára elfogadható lett volna. A következő lépést az október 26–28. között sorra kerülő WBO-kongresszuson tehetik meg a felek.

"Ott jó lenne megállapodni – ismerte el Rácz Félix. – Én értelemszerűen Magyarországra akarom hozni a meccset, és a Golden Boy sem akarja kiadni a kezéből a szervezést. Tárgyaltam már az HBO-val is, őket érdekelné a találkozó, de nem a pay-per-view programban, hanem az HBO Latinóban. Tudtommal ott nem olyan pénzeket fizetnek, mint a nagy programban, nekem pedig ez kecsegtetőnek tűnik, mert annyit még mi is tudunk fizetni."

Ez az összeg a WBO regulái szerint legalább 150 ezer dollár, de a menedzserek megállapodásának függvényében ettől el lehet térni. "Arra készültem, illetve készülök, hogy ezt az összeget elő tudjam teremteni. Ráadásul könynyítene a helyzeten, ha én szervezhetném a meccset, mert akkor nem hatvan–negyven, hanem ötvenöt–negyvenöt százalékban kell elosztanom a díjalapot a két bokszoló között. Az biztos, hogy mindenki pozitívan áll hozzá a meccshez, nincs ellenségeskedés a két tábor között, előre akarunk jutni, de az is érthető, ha mindenki ragaszkodik a maga kis világához" – fogalmazott a menedzser.

Sokáig úgy tűnt, a Barrios–Nagy mérkőzést eltolhatja egy Marco Antonio Barrera–Jorge Barrios címegyesítő ütközet (a mexikói az IBF és a WBC királya), azonban erre egyre kevesebb az esély. Barrera menedzsmentje ugyanis inkább egy súlycsoporttal feljebb, könnyűsúlyban akarja harcba küldeni bunyósát, méghozzá honfitársa, Jesús Chávez ellen, csak azért, hogy az ötödik kategóriában is világbajnok lehessen, és ezzel "üzenjen" örökös riválisának, Erik Moralesnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik