Az első igazán ütős meccs

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.10.29. 01:19
Címkék
A Felix-Promotion szentesi gálájának főmérkőzésén Kovács Attila a francia Mamadou Thiammal találkozik, és ha megszerzi az EBA nagyváltósúlyú övét, olyan berobbanásra lehet esélye, amilyet klubtársa, Nagy János hajtott végre Julio Pablo Chacónnal szemben.
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez
Czagány Balázs
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez
Czagány Balázs
Kovács Attila Mamadou Thiam legyôzésével kerülhet közelebb az elithez

Mamadou Thiam (42–4, 39 K. O.–T. K. O.) rövid időn belül már a második magyar bokszoló ellenfeleként kerül képbe, de amíg Kótai Mihállyal végül nem tudott összecsapni az IBO (Nemzetközi Bokszszervezet) nagyváltósúlyú övéért, most Kovács Attilával (14–1, 8) minden bizonnyal megküzd az EBA (Európai Bokszszövetség) koronájáért.

Mint tudjuk, a profi bokszban az első gongig semmi sem biztos, de már most leszögezhetjük: a magyar bunyós karrierje során még nem találkozott ilyen kaliberű riválissal, és az ő esetében az istálló, a Felix-Promotion eddig nem vállalt ekkora kockázatot.
"Most viszont úgy gondolom, eljött ennek is az ideje – mondta minderre Rácz Félix menedzser. – Nagy Jani sem bokszolt Chacón előtt kiemelkedő képességű bokszolóval, mint ahogyan Erdeinek is González volt az első a sorban. Úgy gondolom, ha megnézzük Attila legutóbbi meccseit, fokozatosságnak lehetünk szemtanúi. Snip a kilencvenhatodik volt, Alanis valahol a hatvanadik hely körül állt, Thiam pedig a huszonhetedik. Ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk, ilyen riválisokra van szükség."

Ha figyelembe vesszük Nagy János hasonló ívű pályáját, az első cél minden bizonnyal az egyik kisebb szervezet világbajnoki öve lehet, amolyan értékmérőnek biztosan jó lesz előtte a Thiam-ütközet. A francia korábban Európa-bajnok volt, kétszer is célba vette a WBA (Bokszvilágszövetség) trónját, de Félix Trinidaddel és Santiago Samaniegóval sem bírt. Az ilyen veretes ellenfelek fényében talán meglepő, hogy most Magyarországon húz kesztyűt…

"Elmentem, ameddig kellett, és elfogadta az ajánlatunkat – reflektált minderre Rácz Félix. – Semmiképpen sem szeretném arra kihegyezni az ügyet, hogy Kótai Mihálynak nem sikerült vele megmérkőznie, én viszont elhoztam őt Kovács Attilának. Nem ez volt a célom, hanem olyan ellenfelet akartam Attilának szerezni, aki képességeit tekintve az élmezőnyhöz tartozik, ráadásul megfizethető is. Az már csak a hab a tortán, hogy a riválisok elől nekem sikerült őt elsőként igazából megkaparintanom."
Annyiban vitatkoznánk a menedzserrel, hogy az igazi hab azon a bizonyos tortán nem Thiam eljövetele, hanem legyőzése lenne…

Bevállalták, bejött

2003. október 25.
Nagy János - Julio Pablo Chacón T. K. O. gy. a 10. m-ben

A szolnoki rendezvényig a Felix-Promotion csak keresgélte az első emberét, akkor viszont, némi szerencsével, megtalálta: Nagy János ugyanis az első, a TV2 által is közvetített gálán vitatott körülmények között (az argentin mélyütést szimulálva nem folytatta a küzdelmet, mire a bíró kiszámolta) megverte a WBO egykori pehelysúlyú világbajnokát, és nagyot lépett előre a nemzetközi rangsorban.

2004. január 17.
Erdei Zsolt - Julio César González p. gy. 12 m-ben

Az Universum döntése értelmében Dariusz Michalczewski elveszített WBO-övét Erdei Zsolt próbálhatta meg visszaszerezni a hamburgi istállónak. A szervezet félnehézsúlyú interkontinentális bajnokaként öt címmeccsen nyerő Madár addig nem találkozott a mexikóihoz hasonló kaliberű bokszolóval, mégis elsőrangúan megoldotta a feladatot, és Karlsruhéban leiskolázta Gonzálezt. Kevesen hittek a sikerében, ő minden idők legcsodálatosabb magyar profi produkciójával felelt a kétkedőknek.

PROFI GÁLA, SZENTES

A program. Férfiak. Nagyváltósúly (az EBA övéért): Kovács Attila–Thiam (francia) 12 menet; nagyközépsúly (az EBA övéért): Nagy József–Thornton (brit) 12 m; félnehézsúly (a magyar bajnoki övért): Popovics Tamás–Halász Gábor 10 m. Nők. Kislégsúly (a WIBF világbajnoki övéért): Miló Viktória–Toktaulova (orosz) 10 m
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik