Santa Cruz hosszú pihenőn

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.10.31. 01:03
Címkék
Egy ideje már napirenden van a csatárkérdés a Bayern Münchennél, hiszen Roy Makaay tétmérkőzésen 994 perce (!) képtelen betalálni, most viszont hatványozottan felerősödhet a listavezető első sorával kapcsolatos disputa. A sorozatban három bajnokin (Wolfsburg, Schalke, Duisburg) eredményes Roque Santa Cruz ugyanis az 1. FC Köln elleni bajnokin keresztszalag-szakadást szenvedett, és legalább öt hónapos pihenőre kényszerül.

"Ez Roque és a Bayern számára is katasztrófa – kesergett Felix Magath, a bajor együttes vezetőedzője. – Sokkoló a hír, pláne most, amikor jól játszott, fontos gólokat szerzett, és az volt az érzésünk, végre húzóembere lesz a csapatnak."

Santa Cruz vb-je veszélyben van
Santa Cruz vb-je veszélyben van
Santa Cruz vb-je veszélyben van
A pályafutása negyedik (!) súlyos térdsérülését elszenvedő paraguayi csatárt hamarosan megműtik az Egyesült Államokban, és leghamarabb a tavaszi idény közepén léphet pályára. Persze optimális esetben, ha nem így lesz, még a világbajnoki részvétele is veszélybe kerülhet.

Santa Cruz kiesésével túl sok variációs lehetősége nem maradt Magath mesternek, Roy Makaay, Claudio Pizarro és José Paolo Guerrero közül kell választania. Alaphelyzetben ez nem lenne olyan nagy probléma, csak éppen mindhárman – különösen a holland – válságban vannak, és nem igazán találják a kapu felé vezető utat. Megoldás lehetne, ha az amatőrök közül sikerülne kiemelni valakit, úgy, mint tavaly Guerrerót, de most ott sincs egyetlen kiemelkedő formában lévő játékos sem, a házi gólkirály a két találatnál járó védő, Christian Saba…

Még jó, hogy a bajoroknak van egy Michael Ballackjuk, aki a fontos pillanatokban képes beköszönni.

Bundesliga 1. - 11. forduló
Mainz–Nürnberg 4–1 (Paulus 9. – öngól, Auer 11., Da Silva 45., Thurk 52., ill. Kiessling 14.)
Bielefeld–Hannover 4–1 (M. Fink 1., Zuma 53., Boakye 69., 84., ill. Mertesacker 55.)

Az élcsoport: 1. Bayern München 28 pont, 2. Werder Bremen 26, 3. Hamburg 24, …9. Bielefeld 15, …12. Hannover 11, 13. Mainz 10, …18. Nürnberg 6

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik