Fenyegető az ultimátum

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.11.21. 00:11
Címkék
Erwin Staudt, a VfB Stuttgart elnöke a hét elején kijelentette, az őszi idényből hátralévő öt mérkőzésen minimum tíz pontot vár együttesétől. Ha ultimátumnak tekintjük a "nagyfőnök" szavait, Giovanni Trapattoni vezetőedző órája egyre hangosabban ketyeg, hiszen a sorozat első (és alapelemének tekintett) mérkőzésén két pontot máris elszórt a VfB, amelynek a hiányát többek között a Bayern München és a Schalke ellen kellene pótolnia… Hiába szerzett két gólt is Jon Dahl Tomasson, a Hannover rendre felelni tudott, és véget vetett kilencmeccses stuttgarti kudarcsorozatának.

A két gárda először osztozott meg a pontokon Stuttgartban, ez egyúttal azt is jelenti, hogy a 200. Bundesliga-csatáján túljutó Peter Neururer, a Hannover trénere jól kezdett edzői pályája 14. csapatánál. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a Stuttgart–Hannover olyan jellegű csata volt, mint a szombati Kaiserslautern–Nürnberg. Ott is debütált egy mester (Hans Meyer a vendégeknél), és a pályán elért eredmény (1–3) a már hetek óta ingó padon ülő Michael Henke állásába került.

Bundesliga 1.
A 13. forduló vasárnapi mérkőzésein
VfB Stuttgart–Hannover 2–2

(Tomasson 11., 68., ill. Hasemian 58., Jankov 69.)

Hamburg–Duisburg 2–0
(Barbarez 39., Lauth 45.)

Az élcsoport: 1. Bayern München 34 pont, 2. Werder Bremen 29, 3 Hamburg 28, …8. VfB Stuttgart 17, …13. Hannover 13, …17. Duisburg 9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik