A Bayern rendezné a számlát

Vágólapra másolva!
2006.03.04. 01:50
Címkék
Ha még nem is éri el a nyolcvanas évek elején lejátszott „aranyrangadók” fontosságát, így is kiemelt figyelemre méltó mérkőzést vív szombaton a Bayern München és a Hamburg. Ha a bajorok nyernek, utolsó előtti üldözőjüket szakítják le, vendégsiker esetén viszont talán némi izgalom költözik a Bundesligába.
Ugyanakkor az utóbbihoz csaknem negyedszázada nem látott bravúr szükségeltetik, hiszen a Hamburg 1982. április 24. (akkor kétgólos hátrányt követően diadalmaskodott 4–3-ra) óta nyeretlen Münchenben, azóta 25 tétmérkőzésen mindössze öt döntetlent tudott összehozni. És most ezt a sorozatot kellene megszakítania a csapatkapitány Daniel van Buyten, továbbá Raphael Wicky, a szabadrúgás-specialista Stefan Beinlich és talán a sérüléséből felépülő Aílton nélkül.

„A Hamburgnak velük és nélkülük sincs veszítenivalója, a gárda csak nyerhet. Münchenben nem félve, hanem önbizalomtól duzzadva kell pályára lépni. A Bayern sem verhetetlen” – mondta Horst Hrubesch, a legendás támadó, aki a fentebb említett utolsó HSV-siker során a győztes gólt jegyezte.

Napjaink Hamburgja már az ősszel bizonyította Hrubesch állítását, amikor 2–0-ra legyőzte a bajnokaspiránst – a 2005–2006-os idényben a német együttesek közül egyedüliként. Érthető, ha a fél szemmel már a szerdai, Milan elleni BL-visszavágóra összpontosító bajorok szeretnének törleszteni az őszi pofonért. Felix Magath elmondta, mindenképpen szeretnék rendezni a számlát, ráadásul a győzelemmel 14 pontra megléphetnek a HSV-tól, amely a hátralévő tíz fordulóban ekkora különbséget szinte biztosan nem tud ledolgozni.

A remélt sikert viszont nem feltétlenül „álom-összeállításában” gyűjtheti be a Bayern, Magath néhány, szerdán válogatott bevetésen túljutó emberének is pihenőt szeretne adni (inkább higgyük azt, hogy a Milan elleni ütközet jegyében…), az egy hete a Frankfurt ellen parádézó (két gól, két gólpassz) Paolo Guerrero pedig betegen az ágyat nyomja.

A perui kiválása esetén adódik a megoldás: térjen vissza Roy Makaay a kezdőcsapatba! Az egy hete pihentetési célzattal a kispadon „jegelt” holland kész is a bevetésre, csak a formáján kellene javítania. A legutóbbi négy bajnokiján egy gólt szerzett, a Kickertől kapott osztályzatai átlaga pedig a közepest is csak súroló 3.25…

A formánál maradva: a Kaiserslautern és a Stuttgart az utóbbi időben remekelt (három, illetve két győzelem), ezért is szomorkodtak mindkét táborban, hogy a szombatra tervezett bajnokijukat a rossz idő miatt elhalasztották. ---- M ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik