A németek becsülete is a tét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2006.03.09. 01:03
Címkék
A négyfelvonásos olasz–német opera harmadik tételének záró száma következik csütörtökön az UEFA-kupában, amikor a Palermo a Schalkét fogadja. Eddig túlnyomórészt az olaszok örülhettek, most a „királykékeken” a sor, hogy a jövő heti záró előadás előtt kozmetikázzanak a németek mérlegén.
Mert van mit rajta, kétségtelen. A Bajnokok Ligájában ugyan mindkét nemzet képviselői gazdagodtak pontokkal, azonban a squadra azzurra a múlt héten Firenzében olyan mély sebet ejtett a Nationalelfen (4–1), hogy az még akkor sem gyógyul be, ha a Schalke kiüti a Palermót.

„Most rajtunk a sor, hogy kiköszörüljük a csorbát – válaszolta a firenzei katasztrófát firtató kérdésre Gerald Asamoah, a Schalke és a német válogatott múlt héten egy félidőt játszó támadója. – Nem feltétlenül marad meg az ember fejében az ilyen súlyos vereség. De ha Olaszországba kell utaznia, óhatatlanul beleütközik, vagy csak emlékeztetik rá. De az életben mindig akad újabb esély, mindig lehet javítani. Feltett szándékunk, hogy szépítünk a németekről alkotott képen.”

Asamoah egy hete a válogatottban tanácstalan volt az olaszok ellen, most a klubcsapatában javíthat
Asamoah egy hete a válogatottban tanácstalan volt az olaszok ellen, most a klubcsapatában javíthat
Imago
Asamoah egy hete a válogatottban tanácstalan volt az olaszok ellen, most a klubcsapatában javíthat
Az esély mindenesetre adva van erre, hiszen a Ralf Rangnick örökét átvevő egykori segéderő, Mirko Slomka vezetésével még veretlen az együttes (a tréner pedig a legjobban debütáló edző a gelsenkirchenieknél, hiszen első hét bajnokiján még egyetlen elődje sem maradt veretlen), a legutóbbi hat tétmeccsét pedig hozta is, így az olasz tabella tizedik helyezettje ellen sem tűnik esélytelennek.
„Szupersorozat van mögöttünk, duzzadunk az önbizalomtól, és továbbra is előre akarunk menni. Vagyunk olyan erősek, hogy továbblépjünk a párharcból – fogalmazott Ebbe Sand, majd picit hamiskásan folytatta. – Csak azt ne feledjük, hogy minél délebbre megyünk Európában, annál erősebb a maffia. Remélem, Szicíliában nem dörögnek majd a fegyverek.”

Sand Frank Rosttal együtt rekorddöntésre készül, mindketten 27. nemzetközi kupameccsükön öltik magukra a Schalke mezét, és ezzel letaszítják az örökrangsor első helyéről a korábban „Mister Europacup” becenévvel illetett Marc Wilmotsot.

A fentebb már idézett Asamoah mellett még három olyan futballista lehet ott a Renzo Barbera Stadion gyepén, aki játszott Firenzében is, igaz, ők a győztes oldalon álltak. Cristian Zacchardo, Fabio Grosso és Simone Barone is kisebb-nagyobb részt vállalt a németek megsemmisítéséből. Aligha meglepő: ők meg az újrázásért küzdenek majd.

Félig elfogyott a Roma

A nevek alapján kétségkívül a Roma az egyik legismertebb csapat az UEFA-kupában még álló 16 gárda közül, és az is biztos, nála aligha lesz tartalékosabb felállásban szereplő gárda csütörtök este. Az olasz trénerek előszeretettel „spórolnak” a második számú európai kupában, de Luciano Spalletti mester most, ha akarna, akkor se tehetne mást. Francesco Totti és Shabani Nonda már egy ideje a sérültlistán szerepel (és hosszú ideig ott is marad), csatlakozott hozzájuk Vincenzo Montella (hátfájdalmak) és a brazil kapus, Doni is.

Montella kidőlése után a keretben már csak egy igazi támadó maradt, a mindössze 16 éves Stefano Okaka. Az ő rutintalansága láttán Spalletti azon gondolkozik, hogy az eredendően középpályás Mancinit szerepelteti előretolt csatárként.
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik