Ajándék játékra készül a Ferencváros csapata

JAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEFJAKAB LAJOS, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2006.04.15. 02:10
Címkék
A harmadik számú európai kupában két magyar együttes, az FTC és a DVSC jutott be az elődöntőbe, amelynek párharcai szombaton kezdődnek.

Az NSO ajánlja:

Az NSO ajánlja:

Az FTC neve jól cseng az európai porondon, ebben az évadban mégis kellemes meglepetés, hogy a fiatal, átalakuló együttes elődöntőt játszhat az EHF-kupában. Németh András edző is büszke a tanítványaira, együtteséről pedig azt mondja, ajándék, hogy elődöntőt játszhat, de mindent meg kell tennie a további sikerekért. ,,Esélyesebb a Zaporizzsja, amely az elődöntő négyesének legerősebb csapata, ráadásul a szerdai, Dunaferr elleni bajnokink óta alig maradt időnk az alaposabb felkészülésre, mégis nagyon várjuk az újabb bizonyítási lehetőséget” – hangoztatja a mester, akinek a gondjait fokozza, hogy Szamoránsky Anikót vakbélgyulladás gyanúja miatt kórházba kellett vinni. Németh Helga térdműtétjéből lábadozik, de még nem szerepelhet.

A nyolccsapatos, nem túl acélos ukrán bajnokságban a Motor Zaporizzsja évek óta könnyen gyűjti be az aranyakat. A most folyó pontvadászatban a 25 mérkőzésén szerzett 46 pontjával fölényesen vezet a legendás Szpartak Kijev és a Halicsanka Lviv előtt. A szerb edző, Joszip Petkovics által irányított éllovasnak van két veresége, mivel még azt a luxust is megengedhette magának, hogy az EHF-kupa nyolcaddöntője előtt, amelyet a jelenlegi spanyol listavezetővel, a Ribarroja Valenciával vívott, egyszerűen nem utazott el a Lviv elleni kettős bajnoki találkozóra, s emiatt a négy bajnoki pontot ellenfele kapta.

Szavazás

Döntőbe jutott az FTC a női kézilabdázók EHF-kupájában. Mit vár?

Írja be az itt látható számot!
A Motor, amely a BL-ben hajszállal maradt alul a dán Aalborggal szemben, és az EHF-kupa-negyeddöntőben a dán Ikastot verte ki, március 25. óta nem szerepelt tétmérkőzésen (akkor a bajnoki sereghajtó Dnyiprjanka Herszon ellen 36–16-ra és 38–24-re nyert). Azóta a Fradira készül, és Joszip Petkovicsnak még azt is sikerült kiharcolnia, hogy egyetlen játékosát sem kellett elengednie el a szlovákok elleni Eb-selejtezőre készülő ukrán válogatott edzőtáborába (Leonyid Rattner szövetségi kapitány korábban évekig dolgozott a Motornál, és belátta, hogy a válogatott érdeke most háttérbe szorult).

A Motor az őrségváltás időszakát éli. Nemrég fejezte be az aktív játékot két kiváló beállós, Ludmila Sevcsenko és Galina Markusevszka, a korelnök hálóőr, Larisza Zaszpa pedig az idény végén hagyja abba. Rajta kívül Olena Reznyir, Natalja Ljapina, Zsana Kasel és Anasztaszija Szokol számít alapembernek a biztonságos védekezést előtérbe helyező és a gyors kontrák révén rendre eredményes együttesben.

,,Az Ikast elbúcsúztatása után akár az EHF-kupa-győzelem is elképzelhető” – mondta az együttes szerb trénere. Az FTC–Zaporizzsja mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik