Fél évet kapott a lila huligán

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2006.05.26. 02:14
Címkék
A futballbalhék kapcsán ilyen Magyarországon még nem volt: első fokon hat hónap letöltendő fogházbüntetést kapott M. Róbert, aki egyike volt azoknak, akik a szombati Újpest–MTK mérkőzés után a küzdőtérre rohanva botrányt okoztak.
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Súlyos a teher a szurkoló vállán
Mint arról beszámoltunk, a 2–1-es MTK-győzelemmel befejeződött bajnoki után tucatnyi magáról megfeledkező hazai drukker beugrott a pályára, egyikük meglökte Bede Ferenc játékvezetőt, egy másik megütötte a bírót, a harmadik pedig az MTK tartalék kapusát, Szatmári Zoltánt bántalmazta.

Az eset után az Újpest FC Kft. ismeretlen tettes ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt feljelentést tett a rendőrségen. A IV–XV. kerületi bíróság tegnap gyorsított eljárásban tárgyalta az ügyet, s döntést is hozott: a féléves fogházbüntetés ellen a gyanúsított ügyvédje és az ügyész is fellebbezett.

Schőn Pétertől, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy M. Róbert volt az egyik drukker, aki tettleg bántalmazta Bede Ferencet, és az is kiderült, hogy egyelőre ő az egyetlen érintett, akit előállított a rendőrség, de a nyomozás folyik tovább.

„Még nem jogerős az ítélet, így ennek hiányában megilleti az ártatlanság vélelme a gyanúsítottat – mondta Dányi Szilárd, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Egyelőre hivatalos forrásból semmiféle információval nem rendelkezem a tárgyalással és a nyomozással kapcsolatban. Csak annyi hír jut el hozzánk, amennyi a sajtóban is megjelenik.”

A mostani, kerületi bírósági döntés mindenesetre mérföldkövet jelenthet a futballhuliganizmus felszámolása kapcsán. Az Újpest ugyanis azt tervezi, hogy a jogerős döntések birtokában súlyos kártérítési pereket is indít a vandálok ellen. Minden kárt állniuk kell majd, sőt a huligánokat örökre kitiltják a Szusza Ferenc Stadionból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik