Ma lesz megbízott kapitány

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2006.10.31. 00:31
Címkék
Egyelőre még nem lehet tudni, ki lesz a megbízott szövetségi kapitány a Kanada elleni válogatott meccsen. A november 15-i találkozón vélhetően valamelyik szövetségi edző látja majd el a feladatot, és ül le a múlt héten távozó Bozsik Péter helyére. Kisteleki István kedden jelenti be, ki lesz az ideiglenes utód.
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
A magyar mezôny legrutinosabb edzôje: Garami József
Nem példa nélküli a magyar válogatottnál, hogy egy szakembert néhány meccsre bíznak meg az együttes irányításával. Amikor Mészöly Kálmán 1991-ben közös megegyezéssel szerződést bontott a szövetséggel, Glázer Róbert, a kapitány segítője négy meccset kapott Jenei Imre kinevezésééig. Akkor úgy indokolták ezt az MLSZ vezetői, hogy az ősz hátralévő meccseire felesleges új kapitányt kinevezni, megalapozott döntést akarnak hozni.

Öt évvel ezelőtt Bicskei Bertalan a grúzok elleni kudarcba bukott bele, helyére az U21-es válogatott edzőjét, Gellei Imrét nevezték ki. Először csak két mérkőzésre, ám végül meghoszszabbították szerződését, így két évig ő volt a szövetségi kapitány.

A jelenlegi helyzet némileg más, hiszen szinte biztosnak tekinthető, hogy csak egyetlen meccsre keresnek beugrót, s a Kanada elleni mérkőzés után nevezik ki véglegesen az új szakvezetőt. Nos, az egymeccses kapitány személyét homály fedi, ám a hírek szerint egy szövetségi edző kap majd lehetőséget.
Nézzük, kik jöhetnek számításba: Róth Antal (U21-es válogatott), Várhidi Péter (U19), Szokolai László (U17), Jakab Elek (U15) és Détári Lajos (a nagyválogatott szövetségi edzője).

Róth Antal rendre elzárkózik a felnőttegyüttessel kapcsolatos szerepvállalástól. Várhidi Péter sikeres az U19-es együttessel, így még az is előfordulhat, hogy ő lesz a befutó. Szokolai Lászlónak és Jakab Eleknek egyelőre nincs esélye a beugrásra. Détári Lajos segítette Bozsik Péter munkáját az elmúlt hónapokban, ám úgy tudjuk, most éppen ez szól ellene, hiszen az MLSZ vezetői szeretnék végleg lezárni ezt a korszakot; így szinte kizárható, hogy Döme legyen a megbízott kapitány.
Azt hétfőn még Kisteleki István elnök sem tudta, ki lesz a befutó, de megígérte, kedden megnevezi az ideiglenes kapitányt.

Nehéz éjszakája lehetett, az biztos.

A jelöltek

Róth Antal 10%
A szövetség fiatalítani szeretné a felnőttválogatottat, ő pedig igazán ismeri az utánpótlást. Egy meccsre talán el is vállalja a feladatot, de hoszszú távú szerződést nem kötne.

Várhidi Péter 30%
Az egykori újpesti sikeredző az U19-es válogatottal ugyancsak eredményesen szerepel. A szövetség alkalmazottjaként akár utasításba is kaphatja, hogy Kanada ellen ő állítsa össze a válogatott keretet.

Bölöni László 10%
Ahhoz, hogy ő üljön a kispadon Kanada ellen, hamarosan meg kellene vele egyezni, hiszen Kisteleki István, az MLSZ elnöke a romániai szakembert végleges megoldásnak képzeli el a válogatott élén.

Garami József 50%
Az MTK szakmai igazgatója a magyar mezőny legrutinosabb edzője, aki együtt dolgozik a válogatottba követelt fiatalok jelentős részével. A kék-fehérek trénerének nimbuszát egy rosszul sikerült válogatott találkozó sem tudná lerombolni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik