A szombat esti folytatás ennél csak jobb lehet

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2006.12.16. 00:10
Címkék
A szentpétervári Grand Prix-döntő első napján a nők és férfiak, valamint a párosok rövid programjára és a jégtáncosok original gyakorlatára került sor. Sebestyén Júlia a szombati kűrt a 6. helyről várhatja.
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni
EPA
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni
EPA
Sebestyén Júlia a kaotikus elôzmények után nem tudott jól teljesíteni

Sebestyén Júlia bizakodva utazott a műkorcsolyázók Grand Prix-döntőjére. Tudta, nehéz ellenfelek várnak rá, tudta, hibátlan gyakorlattal sem biztos, hogy megszoríthatja őket. Nos, a verseny első napján mindez be is igazolódott. A japán Aszada Mao nagyon magas pontokat kapott a gyakorlatára (minden pontszáma hét fölött volt), így aztán a papírformának megfelelőnek ő vezeti a nők mezőnyét az első nap után. Mögötte honfitársa, Ando Miki és a dél-ko-reai Kim Ju Na áll. Ők hárman azok, akik hatvan fölötti pontszámmal gazdagodtak.

A mezőny másik fele valamivel gyengébben teljesített. Sajnos köztük van Sebestyén is, aki az első helyezetthez képest már a rövid program után 20 pontos hátrányt szedett össze, ami egyelőre a hatodik helyhez elegendő.

„Nem úgy sikerült a mai nap, ahogy elterveztük. A tripla flip helyett csak duplát, a kétfordulatos Axel helyet szimplát ugrott. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a versenyre menet dugóba kerültünk, és majdnem két órát álltunk, kis híján lekéstük a jégre lépést, a bemelegítésre is csak öt perc jutott. Juli érthetően szomorú, de megpróbálom felrázni a szabadkorcsolyázásra” – nyilatkozta Gurgen Vardanjan, Sebestyén edzője.

Az első nap tehát nem úgy sikerült, mint a legutóbbi két versenyén. Hiszen akkor Nankingban a harmadik, Moszkvában pedig az első helyen állt a rövid program után. A különbség – a helyezéseken kívül – annyi, hogy azok GP-versenyek voltak, ez pedig már maga a döntő, ennek megfelelő erősségű mezőnnyel. Búslakodni azonban semmiképpen sincs oka Sebestyén Júliának, annál is inkább, mert a második napon vár rá a kűr, amelyet pénteki helyezéséből adódóan elsőként mutat majd be, így aztán az, hogy sikerül-e előrelépni, attól is függ, hogy az utána következők hibáznak-e.

A férfiak mezőnyét a papírformának megfelelően a francia Brian Joubert vezeti a rövid program után. A jégtáncosoknál az original után szoros a küzdelem, hiszen pillanatnyilag az élen álló francia Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon és a harmadik helyezett orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin duó között még félpontnyi sincs a különbség. A párosok rövid programját követően a kínai Hszüe Sen és Csao Hung-po vezet.
Szombaton a versenyzők szabadprogramjaival fejeződik be a Grand Prix-döntő.

GRAND PRIX-DÖNTŐ
Állás a rövid program után. Férfiak:
1. Brian Joubert (francia) 80.75, Takasi (japán) 79.99, 3. Preaubert (francia) 71.63.
Nők: 1. Aszada Mao (japán) 69.34, 2. Ando Miki (japán) 67.52, 3. Kim Ju Na (dél-koreai) 65.06, ...6. Sebestyén Júlia 49.40. Páros: 1. Hszüe Sen, Csao Hung-po (kínai) 68.66, 2. Tan Csang, Hao Csang (kínai) 64.18, 3. Inoue, Baldwin (amerikai) 59.18
Jégtánc. Állás az original után: 1. Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon (kanadai) 60.44, 2. Denkova, Sztaviszkij (bolgár) 60.12, 3. Domnyina, Sabalin (orosz) 59.97
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik