Foxi csak elnézte a naptárát

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2007.01.07. 00:15
Címkék

Még el sem kezdődött a felkészülés Diósgyőrött, s máris meglehetősen kacifántos helyzet alakult ki. A közép-afrikai köztársaságbeli Kethevoama Foxinak pénteken kellett volna megérkeznie Kamerunba, január 7-én, vasárnap pedig Budapestre. Ám az őszi idényben kitűnően teljesítő játékos „eltűnt”.

„Foxit hiába várta a kameruni segítőnk, nem érkezett meg – mondta Sallói István ügyvezető. – Próbáltunk kapcsolatba lépni vele, de mivel a hazájában jelenleg háború van, a telefon összeköttetéssel problémák vannak. Ő is próbált hívni minket, de a vonal állandóan bont, így nem tudtuk pontosan, hogy valójában mi is történt. A legnagyobb gond az, hogy legkorábban január tizenhatodikára tudtunk neki helyet foglalni, így csak később kapcsolódhat be a felkészülésbe. Aztán szerencsére kiderült: jól van, csak elnézte a naptárát…”

Persze, ő azért remélhetően visszatér Diósgyőrbe, ám több hiányzó már biztos: Szögedi Szilárddal és Tomiszlav Sztaniccsal szerződést bontott a klub, s egyre valószínűbb, hogy nem tér vissza az argentin Jeremias Buz sem. Mogyorósi József is elköszönt Diósgyőrtől, Kispesten folytatja. Halidou Douvát a diósgyőriek szerették volna végleg megvásárolni, ám klubjának vezetői csak a nyárig szóló kölcsönadáshoz járultak hozzá. Az ügylet itt megfeneklett, nem tudni, hogy mi lesz a kameruni játékos sorsa.

Persze nem kell kétségbe esni, ugyanis Afrikából két újabb játékos érkezhet Diósgyőrbe: egy 22 esztendős gaboni védekező középpályás az FC 105 Libreville-ből, valamint egy kameruni bal oldali középpályás a Sahel of Maroua csapatából.

A diósgyőriek egyébiránt végig itthon gyakorolnak a tervezett február 24-i nyitányig.

„Nagyszerű dolog, hogy most már Diósgyőrben is edzhetünk műfüves pályán. Persze nincs kifogásom a salak ellen sem, de csak abban az esetben, ha megfelelő minőségű. A túlságosan kemény ugyanis sérülésveszélyes” – jegyezte meg Csank János vezetőedző, aki csapatával a hatodik helyen zárta az őszi idényt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik