Nem lesz üzlet a belgákkal

D. L.D. L.
Vágólapra másolva!
2007.01.17. 01:23
Címkék
Január első hetében felröppent a hír, hogy az Újpestről távozó belga befektetők a közeljövőben Diósgyőrött találhatnak maguknak új csapatot. A belga cég 49.85 százalékban birtokolt Újpesten üzletrészt, képviselője pedig a lila-fehérek korábbi sportigazgatója, Francois Laureyssen volt. Sallói István elismerte a kapcsolatfelvételt, ám a tárgyalások kezdeti szakaszában nem akart többet mondani az ügyről. Nos, a DVTK ügyvezetője bölcsen cselekedett, hiszen immáron biztosra vehető, hogy a belgák nem szereznek tulajdonrészt a Diósgyőrben!
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
Foxi (jobbra) ismét Diósgyôrben
„A belgák nem közvetlenül érdeklődtek, tőlünk személyesen senki sem tárgyalt velük – mondta Sallói István. – Kapcsolatfelvétel nem történt, s az utóbbi napokban egyikünk sem kereste a másik felet. Az az igazság, hogy elsősorban Magyarországon s legfőképpen Miskolcon szeretnénk befektetőket találni. Arra pillanatnyilag nincs esély, hogy beállít hozzánk valaki néhány száz millióval, ezért igyekszünk olyan megoldást találni, hogy több lábon álljunk.”

Diósgyőrött egyébként az elmúlt hónapokban a DVTK-t működtető gazdasági társaság tulajdonosi szerkezetében változás történt. Az őszi idényben már csak Hubicsák Ferencről lehetett hallani. Ennek az volt az oka, hogy Balgóczki Attila, akivel 2005 nyarán közösen vállaltak szerepet a diósgyőri futballban tulajdonosként, 50-50 százalékban, ebben az idényben már nem tudott részt venni a munkában, így Hubicsák Ferenc egyedül maradt. A tulajdonos az utóbbi hetekben orosz, izraeli és osztrák érdeklődőkkel is találkozott. Hubicsák Ferenc leszögezte: semmiképpen sem akar kiszállni a diósgyőri labdarúgásból, tulajdonostársat viszont szívesen látna maga mellett.

Kedd délután landolt Ferihegyen Kethevoama Foxi gépe, így a remek őszt produkáló afrikai középpályás a szerdai gyakorláson már alighanem ott lesz a társak között. És persze játszhat a vasárnapi műfüves teremlabdarúgó-tornán a Városi Sportcsarnokban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik