Brutális döntetlen

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.03.29. 10:03
Címkék
Gyilkos tempójú meccsen rabolt pontot Belgrádban Portugália, ám a játéknap igazi nyertesei a lengyelek.

Jóllehet a Marakana telítettségében szerda éjszaka csöppet sem emlékeztetett a Megyeri útra (ahol Moldova volt a magyar csapat ellenfele), mégis felfedezhettünk némi párhuzamot a két aréna között: az ötödik percben Belgrádban ugyanakkora értéket mutathatott a zajszintmérő, mint Budapesten kora este – a magyar gólok esetében. Apró eltérés, hogy a Crvena zvezda csurig teli otthonában – Tiago Ivica Dragutinovicson felperdülő lövésével – a vendégek szereztek vezetést, ami morózus dünnyögésre késztette a fél százezer szurkolót.

Amitől a szerb újságírók leginkább tartottak, bekövetkezett, ám a „rémforgatókönyv” elmaradt, tudniillik a 37. percben Dejan Sztankovics sokadik – ezúttal jobb oldali – beívelésére Bosko Jankovics pompás ütemben érkezett a rövid sarokra, s kolibrit megszégyenítő „lebegést” követően öt méterről Ricardo hálójába bólintott.

Postafordultával jöhetett volna a portugál válasz, csakhogy Joao Moutinho négy méterről a bal alsó mellé tessékelte a labdát. A szombaton a belgák ellen fickándozó manchesteri szélsőt, Cristiano Ronaldót a bal szélen Igor Duljaj, a jobbon Ivica Dragutinovics borogatta (rúgta) fel előszeretettel, amivel rövid úton elejét vették a gyors portugál akcióknak, így a Scolari-alakulat távoli lövésekkel operált – hiába. Az apait-anyait beleadó szerbek sem jutottak egyről a kettőre, így maradt a döntetlen. Tévedés ne essék: „szalonreminek” ez brutális volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik