Máté Péter: folytassa Angliában!

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 00:33
Címkék

„Uraim, Péter további fél évig a Reading játékosa marad…”

Egy Hammond-orgonából előcsalt Pink Floyd-dallam sem csenghetett volna szebben Máté Péter számára, mint Nick Hammondnak a játékos és Vladan Filipovics FIFA-licences menedzser jelenlétében tett ominózus hét eleji kijelentése. A Reading általános igazgatója, a csapatmenedzser Steve Coppell, a readingi orvosi stáb s a 23 éves középső védőt 2006 nyarán 400 ezer fontért egy idényre kölcsönadó DVSC-TEVA vezetőinek véleményét, illetve döntését summázva december 31-ig meghosszabbította a „kikérőt”.

„A körülményeket figyelembe véve a legkellemesebb verzió lépett életbe az újabb féléves kölcsönadással – mondta Máté Péter. (Ami a körülményeket illeti: szeptember 29-én a Chelsea elleni tartalékbajnokin Máté Péter jobb térdében elszakadtak a keresztszalagok, ezért a teljes idényt ki kellett hagynia.) – A rehabilitáció utolsó fázisában vagyok, ha minden jól megy, a nyári felkészülést már a csapattal dolgozom végig. Nekem nem lesz annyi szabadságom, mint a többieknek, igaz, én »végigpihentem« a szezont... Három tényezőtől függött, hogy Angliában maradhatok-e vagy sem. Kizárólag a rehabilitációs munkámmal bizonyíthattam be, hogy érdemes vagyok a bizalomra, de az odaadás mit sem ért volna, ha az orvosi stáb diagnózisa nem pozitív kicsengésű. A szakemberek úgy ítélték meg, hogy nem marad nyoma a sérülésnek, amúgy szerintem szeretnék megtérülni látni a belém fektetett energiát. A harmadik kritériumot illetően Szima Gábornak tartozom köszönettel. A DVSC elnökének jóváhagyása nélkül nem maradhattam volna Angliában. Nehéz döntés előtt állt a Reading, ám a klub kitartott mellettem: fél évem maradt élesben is bizonyítani, hogy nem hiába.”

A DVSC-TEVA ellenszolgáltatás nélkül hosszabbította meg a védő albioni „kimenőjét”. Ha az év végén a Reading végleg igazolja Máté Pétert, az angol klub a tavaly nyári szerződésben rögzítettek szerint további 750 ezer fontot utal át a debrecenieknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik