Az ellenszenves Miroslav Klose

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.06.05. 23:11
Címkék

Habár a németek számára Szlovákia legyőzése nem ígérkezik annyira könnyűnek, mint San Marino megleckéztetése (6–0), a játékosok nagy része már most az üdüléssel, illetve saját pályafutásának alakulásával van elfoglalva.

Legjobb példa erre Miroslav Klose, a tavalyi világbajnokság gólkirálya, aki az átigazolási hercehurcától annyira megzavarodott, hogy már-már elfelejtett futballozni. A csapatfőnök, Joachim Löw azonban kitart a támadó mellett, pedig sokan már azt is furcsállották, hogy a Werder játékosa San Marino ellen végig a pályán lehetett, ahelyett, hogy a később két gólt szerző stuttgarti tehetség, Mario Gomez az ő helyére állt volna be. Joachim Löw a jól teljesítő Kevin Kuranyit hívta le, Miroslav Klose pedig a lefújásig téblábolhatott a gyepen, pedig gólt még úgy sem tudott lőni, hogy önzetlen társai többször is helyzetbe hozták.

A játékos mélypontra került, nem csoda, hogy a Werder legszívesebben megszabadulna tőle (elvégre a jövő nyáron már nem kap érte pénzt), a Bayern München azonban nem fizetne érte annyit, mint korábban. Brémában úgy gondolkodnak, csak úgy találhat magára a csatár, ha játszik, és 271 perc gólcsend után újból megtalálja rég elvesztett góllövő cipőjét a válogatottban. Ez ugyanis növeli az értékét.

Joachim Löw pedig – ki tudja, milyen megfontolásból – ennek megfelelően a csapatba állítja, mi több, vasárnap engedélyt adott neki, hogy Hamburgból hazautazzon a feleségéhez. S ezzel Miroslav Klose már nemcsak a drukkerek, hanem csapattársai ellenszenvét is kivívta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik