Debreceni csatárdömping

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.06.21. 23:28
Címkék
Pillanatnyilag nyolctagú a DVSC-TEVA csatárkontingense, és ha a tavasszal a Honvédnak kölcsönadott szerb Igor Bogdanovicsot – akire nem tart igényt Miroslav Beránek vezetőedző – ki is emeljük a körből, első pillantásra még így sem nevezhető átlagosnak a létszám.

Ibrahim Sidibe (szenegáli): 17 bajnoki találattal a DVSC házi gólkirálya volt az előző idényben. Cingár alkata ellenére erős fizikumú, fejjátéka, mentalitása kiemelkedő. Átlagos technikájú, a labdát jól fedezi, viszont gyakran megelőzik. Ibrahim Sidibe (szenegáli): 17 bajnoki találattal a DVSC házi gólkirálya volt az előző idényben. Cingár alkata ellenére erős fizikumú, fejjátéka, mentalitása kiemelkedő. Átlagos technikájú, a labdát jól fedezi, viszont gyakran megelőzik.

Zsolnai Róbert (magyar): első debreceni idényében öt bajnoki gólt szerzett. Mozgékonyabb a vele nagyjából azonos magasságú Sidibénél, a középpályára is visszalép labdáért. Az összjátékban jobb a szenegálinál, de kevésbé erőszakos.

Aco Sztojkov (macedón): a DVSC-TEVA válogatott játékosa Zsolnaihoz hasonlóan öt gólt szerzett kevesebb mint fél idény alatt. Agilis, gyors, jól cselez, lendületből a félpályáról indulva is képes a kapuig szlalomozni. Sérülékeny.

Szilágyi Péter (magyar): élete első NB I-es felnőtt bajnoki mérkőzésén gólt rúgott (DVSC-TEVA–REAC 4–1) a 19 éves, saját nevelésű utánpótlás-válogatott játékos. Fizikailag és mentálisan is erősödnie kell, igazi tanulóévad elé néz.

Dorge Rostand Kouemaha (kameruni): Tatabányán 12 bajnoki gólig jutott a korábbi kameruni gólkirály. Nem kizárólag a finom trükkök jellemezték a játékát, 192 centijéhez 85 kiló színizom társul, azaz előszeretettel érvényesíti testi erejét.

Kerekes Zsombor (magyar): két év után Hollandiából tér viszsza Debrecenbe a Lokiban eddig 44 gólt szerző robusztus támadó. Fejjátéka átlagon felüli – nem a sebessége, a tapasztalata jelenthet sokat a DVSCTEVA-nak.

Faggyas Milán (magyar): eddig 15 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a DVTK-tól érkező 18 éves támadó, ezeken a fellépéseken nem szerzett gólt. Fürge, agilis csatár, akinek szép jövője lehet a Lokiban.

Miroslav Beránek a Nemzeti Sportnak az előző évad zárásakor adott interjújában megpendítette: a bajnoki átszervezés (a megszűnt ligabajnokság helyett az NB III-ban indulnak az élvonalbeli klubok „tartalékcsapatai”) miatt mintegy 30-35 futballista dolgozik a nyártól az ellenőrzése alatt. A menedzsment – és a szurkolók – jövőbeni elvárásait csokorba szedve már nem tűnik puszta felhalmozásnak az A-csapat keretében a hét támadó: az NB I-es és az NB IIIas bajnoki serleg mellett jövőre a Magyar Kupának is helyet szorítanának az Oláh Gábor utcai klubiroda vitrinjében. A Magyarországon új sorozatnak számító Ligakupában nem csak a részvétel a fontos a Lokinak, és a tavalyit felülmúló nemzetközi kupaszereplés is alapkövetelmény Debrecenben – az előző kiírásban a macedón Rabotnicski 5– 2-es összesítéssel búcsúztatta a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a DVSC-t.

A pillanatnyi erőviszonyok alapján a rehabilitációs munkát végző, tavalyról áthozott eltiltása miatt a BL-selejtezőbeli első két mérkőzést kihagyó Ibrahim Sidibe mellett Aco Sztojkov, a szerdán négy évre a Lokiba szerződő Dorge Rostand Kouemaha, Zsolnai Róbert és a Lokinál július elsejével edzésbe álló veterán Kerekes Zsombor vetélkedik azonos eséllyel a kezdőcsapatba kerülésért.

„A két fiatal, Szilágyi Péter és Faggyas Milán a jövő embere –

mondta Herczeg András, a DVSC-TEVA pályaedzője. – Nem

véleményezném, a hét csatár sok-e vagy kevés. Bízunk benne, hogy az imént említett két futballista olyan munkát végez és olyan ütemben fejlődik majd, hogy nyugodt szívvel bevethetjük őket a bajnokságban, a kupákban. Kétségtelen, hogy az idősebb, tapasztaltabb játékosokra több feladat hárul majd eleinte, ám azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy többfrontos szereplés esetén megnő a sérülés kockázata.”

A klub kívánságlistáján nem csupán támadók, középpályások és belső védő neve is szerepelt – az első két kategóriát kipipálták a vezetők (a középső sort erősítendő érkezett Debrecenbe Czvitkovics Péter és Demjén Gábor), ám bekkek tekintetében egyelőre egy helyben topog a DVSC.

„Továbbra is keresünk belső védőt” – erősítette meg Szilágyi

Sándor cégvezető, aki talán a holland Marcel Akerboom közelmúltbeli esetére (a másodosztályban szereplő 26 éves hátvéd a teszt szó hallatán lemondta a magyar bajnok meghívását), illetve az ár-érték arányos igazolás nehézségeire utalva kesernyés iróniával megjegyezte:

„Szóljon, ha ön esetleg talált valakit!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik