Félelmetes sztárok

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2007.08.12. 08:03
Címkék

Nem kapkodja el Roberto Donadoni szövetségi kapitány az olasz válogatott keret kihirdetését: a „squadra azzurra” szakvezetője – a magyar csapat névsorát már kedden megadó Várhidi Péterrel ellentétben – csak négy nappal az augusztus 22-i budapesti találkozó előtt, szombaton közli az általa meghívottak listáját.

„Ne számítson senki meglepetésre – bocsátotta előre a 43 éves szakember. – Ez már nem a kísérletezés ideje, a magyarok elleni mérkőzés fontos erőpróba számunkra. A célunk egyértelmű: ki akarunk jutni a kétezer-nyolcas Európa-bajnokságra.”

A kerethirdetés pontos dátumával egy időben a válogatott programját is közzétette az Olasz Labdarúgó-szövetség. A kapitány által megnevezett labdarúgók augusztus 20-án, hétfőn gyűlnek össze a milánói Grand Hotel Brunban, és még aznap délután részt vesznek az első közös tréningen a Giuseppe Meazza Stadionban. A csapat kedd délelőtt charterjárattal érkezik Budapestre, a meccs előtti napon Roberto Donadoni 18 órakor tart edzést játékosainak a Puskás Ferenc Stadionban. A szerda este 20.50 órakor kezdődő mérkőzést követően – a tudósítókkal történő rövid találkozás után – azonnal indul viszsza az együttes repülőgépe Milánóba, majd onnan Rómába.

A vendégcsapatot elkísérő szurkolók már a hónap eleje óta hozzájuthatnak a jegyekhez, amelyek Olaszországban kategóriától függően 40 (tízezer forint), illetve 60 euróért (tizenötezer forint) vásárolhatók meg. A drukkerek természetesen kedvenceiktől külön utaznak, egy kívülálló mégis helyet kaphat a világbajnokok gépén: mint arról korábban már beszámoltunk, Filkor Attila, az Internazionale 19 éves középpályása a meccs után valószínűleg Fabio Cannavaróékkal együtt repül vissza milánói klubcsapatához.

De a Real Madrid aranylabdás védője helyett említhettük volna Luca Tonit is, aki alighanem szintén ott lesz a fedélzeten. Noha az elmúlt hetekben felvetődött, hogy a Bayern Münchenhez szerződő, sokáig sérüléssel bajlódó támadó kikerülhet a válogatott keretből, Roberto Donadoni határozottan kijelentette, továbbra is kiemelt figyelemmel követi a volt Fiorentina-futballista játékát.

„Furcsa érzés a Bundesligában látni Luca Tonit – fejtegette a külföldön szereplő olaszok megtekintése céljából európai körútra induló szövetségi kapitány. – Ha kicsit önző akarok lenni, azt mondom, jobban örültem volna, ha marad a Serie A-ban. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy a Bayern az egyik legértékesebb klub a világon, amelyben a csatár új lendületet vehet.”

janak bele, mennyit kell repkednie a brazil vagy az argentin kapitánynak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik