Csak a múlttól félhetnek

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.09.07. 14:39
Címkék

Nem állítható, hogy nehéz feladat előtt áll szombaton a török válogatott, hiszen a Fatih Terim vezette együttes Máltára utazik, hogy megszerezze a három pontot, amely létfontosságú lehet a továbbjutást jelentő második helyhez. Fatih Terim rendkívül magabiztos, azt mondja: nevetséges lenne, ha nem győznének a szigetországiak ellen.

Pedig a törököknek egyszer már fejet kellett hajtaniuk a máltaiak előtt, igaz nem mostanában, hanem 1565-ben. Történt, hogy az Oszmán Birodalom flottája uralma alá akarta vonni a szigetet, a hadjárat során azonban a máltai seregek kitartóan ellenálltak, így a törökök feladták az ostromot. Az ellenség meghátrálását Málta győzelemként értékelte, és szeptember 8-a nemzeti ünnep lett az országban.

A sors fintora, hogy éppen erre a napra esik a Málta– Törökország Eb-selejtező, amelyen a törökök elégtételt vehetnek a korábbi kudarcért. A máltai főváros, Valletta már tele van óriásplakátokkal, amelyek nem csupán a szombati mérkőzést, hanem a több száz évvel ezelőtti diadalt is öles betűkkel hirdetik.

Vajon mi lesz akkor, ha a történelem ismétli önmagát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik