Az olaszokra várnak

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.09.11. 23:33
Címkék

Ismert, Vízer László Máriusz, az FC Sopront működtető futball-kft. többségi tulajdonosa megválna az üzletrészétől, amely az olasz Salvatore Trunfio kezébe kerülhet. A vevőjelölt úgy nyilatkozott, az ügy végére akár pont is kerülhet a hét elején.

„Előrelépésről nem tudok beszámolni” – szögezte le kedden Köteles Zsolt, a csapat ügyvezető igazgatója. Nos, Salvatore Trunfio korábban azt mondta: tudomása szerint Vízer László Máriusz csak azt követően utazik el, hogy rendezte a klub sorsát. A tulajdonos ennek ellenére a múlt héten Rio de Janeiróba repült, s hat évre megválasztották a Nemzetközi Cselgáncsszövetség (IJF) elnökének.

„Gratulálok neki”! – szögeztele Köteles Zsolt, mielőtt még felvethettük volna, hogy a többségi tulajdonos gondolatai kinevezését követően a legkevésbé sem a labdarúgás körül foroghatnak.

– Múlt hét csütörtökön itt jártak az olasz befektetőcsoport képviselői, és megbeszélésen vettünk részt – említette Abdai Géza,Sopron alpolgármestere. – Arra voltak kíváncsiak, az önkormányzat milyen szerepet vállal a klub működésében. Elmondtuk, hogy nem kívánunk élni az elővásárlási jogunkkal…”

Az önkormányzat megmarad kisebbségi tulajdonosnak. Kérdés persze, hogy Vízer László Máriusz miért nem ütötte nyélbe az üzletet, ha a város jogászai áldásukat adták az adásvételre.

„Egyelőre az olaszokra kell várnunk – szögezte le Abdai Géza, majd hozzátette: – A hét végére talán többet tudunk mi is…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik