„Haladnánk, de pénz nélkül nagyon nehéz”

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.09.17. 17:19
Címkék
Marijan Vlak lassan átveszi a habitusunkat, az FC Fehérvár horvát vezetőedzője a jelek szerint megtanult sírva vigadni. A csapata Sopron elleni, szombati 2–0-s győzelmét követően adott telefonos interjút végigkacagta – igaz, cinikusan szemlélve a fehérvári klub nehezen áttekinthető belső viszonyait, valóban megmosolyogtató, amit mondott. És persze elszomorító.

A Honvéd elleni, augusztus eleji öt egyes vereség után kifakadt:A Honvéd elleni, augusztus eleji öt egyes vereség után kifakadt:

„Az eredmény annak a tükörképe, ami a klubunknál folyik...” Azóta sorozatban nyertek öt meccset. Akkor most minden rózsaszín, eltűntek a kérdőjelek?

Az remek lenne! – felelte nevetve Marijan Vlak. – Manapság is ugyanazokkal a problémákkal szembesülünk nap nap után. Hogy mégis jól szerepelünk? Kimondom: azért, mert a játékosaim jó emberek, igazi karakterek, akik függetleníteni tudják magukat a gondoktól – csak azt nem tudom, meddig... Rengeteget beszélgetünk, mert ha szavakkal nem is tudjuk orvosolni a nehézségeket, legalább kiadjuk magunkból a dühöt, a keserűséget.

Visszatérő fehérvári téma: a játékosok számlájára két hónapja nem érkezett

fizetés. Helytálló az információ?

Nézze, fogalmam sincs, mi történik egy emelettel feljebb. Lent, az öltözőben rend van, mert a fehérvári csapat jó társaság.

Másként ugyanaz: ön megkapta a vonatkozó időszakra szóló járandóságát?

Együtt sírunk, együtt nevetünk. Nem vagyok különb a játékosaimnál.

Elgondolkozott már azon, meddig vesz részt ebben a komédiában?

Tíz napig, egy hónapig – fogalmam sincs, nem törtem rajta a fejem. A fehérvári munka nagy szakmai kihívás, hiszen tucatnyi tehetséges, fiatal futballista dolgozik a kezem alatt, akik a rutinos labdarúgókkal kiegészülve jó eredményeket érhetnének el. Haladnánk, de pénz nélkül nagyon nehéz... Nyerjetek! – mondom minden mérkőzés előtt, és ők nyernek, de nem érkezik viszonzás. A tulajdonosoknak el kellene dönteniük: akarnak-e eredményt, vagy sem? Akarják, hogy jobbak legyünk, vagy sem? Fizetni kell a játékosoknak!

Protestáljon a vezetőknél!

Tulajdonképpen azt sem tudom, ki a tulajdonos, ki a főnök – a város, valaki, illetve valami más? –, kinek lenne kötelessége fizetni… Egyedül Gál Lászlóról tudom, hogy kicsoda.

Hogy érzi magát ebben a helyzetben?

Furcsán.

A csütörtöki önkormányzati közgyűlésen talán felszáll a fehér füst, tisztázódnak az erőviszonyok, az erővonalak.

Akkor már legalább ketten bízunk ugyanabban!

Az ötös győzelmi sorozat – különösen a körülményeket figyelembe véve – kalapemelést érdemel. Melyiket ítélte meg a legértékesebbnek a sikerek közül?

Viccel? Nincs eltérés a nehézségi fokokat illetően, a jelenlegi szituációban mi kiiktattuk a szótárunkból a „könynyebb” szót. Minden mérkőzés egyformán nehéz – és tudom, hogy a következő is az lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik