Titkos alku a háttérben

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.09.26. 23:38
Címkék
Kialudni látszanak a brémai örömtüzek, amelyek akkor gyúltak, amikor kiderült: a Werder brazil irányítója, Diego 2011-ig meghosszabbította szerződését. Pedig ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy addig is marad, sőt úgy hírlik, az új megállapodásban már olyan záradék is helyet kapott, amely megkönnyíti a középpályás téli távozását. Hiszen a Real Madrid még nem tett le a karmesterről…

A Werder Bremen brazil válogatott irányítójával, Diegóval 2010-ig érvényes szerződést kötöttek tavaly nyáron a Weser partján, majd alig több mint egy esztendő elteltével a brémai vezetők további egy évvel meghosszabbították.

Ne higgyük azonban, hogy ez pusztán elöljárói köszönetnyilvánítás a Porto kispadjáról érkező játékosnak a remekül sikerült első Bundesliga-idényért (igaz, Diego kiérdemelte, hogy éves fizetését az eddigi háromról majd négymillió euróra, azaz egymilliárd forintra emeljék), a megállapodás időtartamának meghoszszabbítása inkább jelzés azon csapatok számára, amelyek szívesen vinnék a labdarúgót.

Vagyis: nem ússza meg olcsón, akinek Diegóra fáj a foga.

Habár Klaus Allofs, a brémaiak üzletvezetője tagadja, hogy hátsó szándékai lettek volna a brazil karmester szerződésének módosításával, azért sikeresen feltornázta a labdarúgó eddig sem alacsony, csaknem húszmillió eurós (ötmilliárd forintos) piaci értékét. Azt persze elismerik a felek, hogy az új szerződés – ugyanúgy, mint a régi – nem tartalmaz bejegyzéseket arról, hogy a labdarúgó annak lejárta előtt pontosan mennyiért távozhat. És bár Klaus Allofs elmondta, nem olyan megállapodást kötöttek, amely kiskapukat garantál Diegónak a korai távozáshoz, ugyanakkor azt még a legnaivabbak sem gondolhatják komolyan, hogy játékát 2011 nyaráig élvezhetjük a Bundesligában.

Főképp, hogy a spanyol bajnok Real Madridot a legkevésbé sem rázta meg Diego hosszabbításának híre – állítólag továbbra sem tett le szerződtetéséről. Ennek oka lehet, hogy a spanyol As című sportlap úgy tudja: a brazil új megállapodása többek között olyan záradékot tartalmaz, amely arról rendelkezik, mi a teendő, ha a királyi gárda vinné az irányítót.

Márpedig úgy tűnik, vinné.

A lap a brazil játékos bizalmasától származó információkra hivatkozva pedig azt írja: a brémaiak készek tárgyalni az üzletről, de nem mostanában. Az első megbeszélésre csak november 28-án kerülhet sor, amikor a madridiak Brémába utaznak, hogy BLmérkőzést játsszanak. Valószínű, hogy a spanyolok sportigazgatója, Predrag Mijatovics már ekkor megállapodásra törekszik a Werder vezetőivel, hiszen nem szeretné, ha az elhúzódó egyezkedések tovább növelnék a labdarúgó árát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik