Szauerwein Tivadar fizetett, és többségi tulajdonos lett

székelyhidi jánosszékelyhidi jános
Vágólapra másolva!
2007.10.20. 00:04
Címkék

A fehérvári futballcsapat délelőtt tíz órakor különbusszal indult el a Sóstói Stadionból Diósgyőrbe. Ekkor még senki sem tudta, hogy az ebédet és a szállásköltséget ki állja. A vezetőség ugyanis arra várt, hogy valamelyik tulajdonostól kapjon 150 ezer forintot, és a csapat után indulva kifizesse az aznapi számlát…

Hogy a fehérvári futball idáig süllyedt, és a péntek voltaképpen sorsdöntő napnak számított, ahhoz meglepő módon hozzájárult az igazságszolgáltatás is: egy éve az ügyészség vádat emelt az FC Fehérvár ellen, az illetékes bíróság azonban a mai napig nem tűzte ki a büntetőügy tárgyalását. Az ügynek kilenc vádlottja van, közülük többen ma is vezető szerepet töltenek be a csapatnál.

A meghirdetett rendkívüli taggyűlésre minden tulajdonos megérkezett, így döntéshozatalra jogosulttá vált a testület.

A kezdés előtt kedvező hír jött: Szauerwein Tivadar reggel átutalta a Kecskemétnek a Csizmadia Csaba nevelési költségtérítése címén járó 14 ezer eurót. Ezzel nem fenyegeti tovább az a veszély csapatot, hogy levonnak tőle három büntetőpontot. Az átutalás teljesült, a Kecskemét írásban ezt azonnal jelezte a Magyar Labdarúgó-szövetségnek.

A pénteki taggyűlés legfontosabb döntése az volt, hogy a jelenlegi tulajdonosok elismerték Szauerwein Tivadart többségi tulajdonosnak. Ezzel együtt felhatalmazták arra, hogy minden olyan ügyben, amelyben informálódni kíván, a kft. ügyvezetője, Gál László teljes mértékben álljon a rendelkezésére. A többségi tulajdonos felvetette a kettős ügyvezetés kérdését. Azt javasolta, a taggyűlés kérje meg Székesfehérvár közgyűlését, hogy a társasági szerződésben járuljon ehhez hozzá, és tegyen javaslatot a kettős ügyvezetés jelenleg be nem töltött állására. Az elgondolás szerint a megfelelő pénzügyigazdasági végzettségű új ügyvezető ezt a területet fogná össze, és a kft. gazdasági ügyeinek konszolidációja lenne a feladata. A másik ügyvezető, Gál László a továbbiakban csak a szakmai ügyekért felelne. Szauerwein Tivadar javaslatát nem tárgyalta meg a taggyűlés, így erről később egyeztetni kell.

A taggyűlésen Nemes Ferenc bejelentette, hogy elajándékozza egyszázalékos tulajdonrészét Viniczai Tibornak, de ezt csak a november 5-i taggyűlés hagyja jóvá.

Összességében elmondhatjuk: mindenképpen előrelépés történt Fehérváron, esély van arra, hogy a játékosok végre hozzájussanak pénzükhöz. A többségi tulajdonos reméli, hogy ez rövid időn belül megtörténik, és a csapatnak járó juttatásokat a jogszabálynak megfelelően kifizetik – így a játékosok a következő időszakban valóban csak a labdarúgással törődhetnek, és nem lesznek anyagi gondjaik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik