Öröm az Arsenalnál: megvan a továbbjutás

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.11.08. 00:02
Címkék

Még el sem kezdődött az összecsapás, Arsene Wenger máris ünnepelhetett. Az Arsenal francia menedzsere a Slavia Praha ellen ült századszor BEK-, illetve BL-mérkőzésen a kispadon. Hétszer az AS Monacót irányította, 93 összecsapáson az „ágyúsok” vezére volt.

Szó, mi szó, az 58 esztendős trénernek dagadhat a melle a büszkeségtől, elvégre ő a második edző, aki a legrangosabb európai kupasorozat történetében elérte a bűvös határt. A jubileum kiváltotta örömét pusztán az a tudat keseríthette meg (?), hogy nagy riválisa, Sir Alex Ferguson jócskán előtte jár: a Manchester United skót menedzsere 131. BEK-, illetve BL-meccsén ült a kispadon a Dinamo Kijev ellen.

Persze nincs miért füstölögnie, hiszen szerdáig is imponáló eredményeket ért el: 45 győzelem mellett 27 alkalommal szenvedett vereséget aktuális együttesével, és ugyanennyi a döntetlenek száma.

Ezúttal azt sem bánta volna a francia, ha csak egy pontot hoz a Slavia elleni találkozó, az Arsenalnak már a pontosztozkodás is a biztos továbbjutást jelentette volna. A szigetországiak nem tekintették élet-halál harcnak a prágai mérkőzést, ezt bizonyítja, hogy Arséne Wenger jóformán mindenkit kitett a csapatból, amely két hete 7–0-ra legázolta a cseheket. A múltkori kezdő tizenegyből ezúttal csak négy játékos (Manuel Almunia, William Gallas, Gael Clichy és Theo Walcott) kezdhetett az „ágyúsoknál”.

A cseh bajnokság éllovasa „mindent vagy semmit” hangulatban lépett pályára, de nem úgy tűnt, hogy vérben forgó szemekkel próbálna elégtételt venni a kínos zakóért. Hiába reménykedett hát a mérkőzés előtt Karel Jarolím, a hazaiak mestere, egyik csapatnak sem sikerült közönségszórakoztató teljesítménynyel előrukkolnia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik