A „legfinomabb” boka

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 10:13
Címkék

Bár az AC Milan játékosai kö zül mostanában kétségtelenül a 2007-es Aranylabda várományosa, a 25 éves Kaká a slágertéma, ne feledkezzünk meg az utóbbi időben az együttes kulcsfigurájának bizonyuló Andrea Pirlóról sem. A brazil csapattársnál talán kevésbé látványosan, de legalább annyira hasznosan (egyesek szerint hasznosabban) futballozó olasz középpályás az elmúlt napokban összesen három ponthoz segítette hozzá a Milant: a Cagliari elleni bajnokin (2–1) győztes gólt lőtt a 90. percben, a Benfica elleni szerdai BLfellépésen (1–1) pedig csapata egyetlen, végül döntetlent és nem mellesleg továbbjutást érő találatát szerezte.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az idei Aranylabda vasárnapi díjkiosztóján – Kaká, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Didier Drogba mögött – az ötödik helyre befutó Andrea Pirlóé talán a világ „legfinomabb” bokája, kivételes rúgótechnikájáról pedig mindent elárul az említett két találat. A Cagliari ellen harminc méterről szabadrúgásból eresztett meg már-már a fizika törvényeit is meghazudtoló lövést a léc alá, Lisszabonban pedig huszonöt méterről futtából bombázott gyönyörű gólt a Benfica kapujának bal sarkába. A csendes, szerény labdarúgónak mondott 28 éves játékost nem véletlenül tartják a Milan agyának: masszív védekezésével, fáradhatatlan szervezőmunkájával és mérnöki pontosságú labdáival évek óta kihagyhatatlan a gárdából.

A BL-címvédő nyolcaddöntőbe jutását jelentő portugáliai döntetlen azonban nem mindenkinek volt ünnep. Ronaldo ugyanis a melegítés során fájdalmat érzett a vádlijában, így előfordulhat, hogy hat hónap kényszerszünet után ismét pihennie kell.

A Lisszabonban mandulagyulladása miatt hiányzó Filippo Inzaghi viszont hamarosan ismét a pályán lehet. Igaz, a bosszantó és könnyen elkerülhető betegséget összeszedő csatárra így is neheztelnek Milánóban. A 63 éves klubalelnök, Adriano Galliani szerint: „Borzasztó látni, ahogy egyes futballisták mínusz hétnyolc Celsius-fokban is kis dzsekiben jönnek ki az öltözőből, és ami még ennél is rosszabb, a hajukat sem szárítják meg alaposan. Ha rendesen felöltöznének, biztos nem betegeskednének ennyit!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik