Sérülésről egy szót sem!

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2007.12.10. 23:52
Címkék

Hogy Kaká zseniális labdarú gó, azt már eddig is pontosan tudtuk, de hogy a pszichológia területén is van némi jártassága, valószínűleg kevesen sejtették. Pedig a Milan aranylabdása a Japánban zajló klubvilágbajnokság idején az újságíróknak részletes tájékoztatót tartott arról, miként kell bánni csapattársával, a makacs sérüléssel bajlódó Ronaldóval.

„A leginkább az zavarja, hogy amióta nem játszik, nem érzi magát a társaság teljes értékű tagjának – elemezte a brazil támadó lelki gondjait Kaká. – Ezért edzés közben mindig igyekszünk szóval tartani, beszélni hozzá, hogy egy pillanatig se tartsa magát kirekesztettnek. A vádlija még mindig erősen fáj, így senki sem tudja, mennyi időt kell még kihagynia, de nem adtuk fel a reményt, hogy a klubvilágbajnokságon pályára lép. Egy dologra nagyon odafigyelünk: sohasem hozzuk szóba előtte a sérüléseket.”

A hat hónapi kihagyás után a Cagliari elleni bajnokin újra szereplő, de a Sporting otthonában rendezett négy nappal későbbi BL-meccsen melegítés közben vádlisérülést szenvedő Ronaldo helyzetéért Kaká mellett Filippo Inzaghi is aggódik, de a csatár nyilatkozatában saját pozíciójának féltése is megbúvik: „Nagy fegyvere a csapatunknak, ezért fontos, hogy csak akkor játsszon újra, ha már tényleg százszázalékos állapotban érzi magát.”

Időközben kiderült, a Milan ellenfele a japán Urawa lesz a csütörtöki elődöntőben, miután az ázsiaiak 3–1-re legyőzték az iráni Sepahant a hétfői mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik