Egy év, négy keserves műtét

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.12.17. 02:21
Címkék

Kevesebb mint egy éven be lül negyedszer műtötték meg Bodnár Lászlót: az osztrák bajnoki címvédő Red Bull Salzburg 28 éves hátvédjét januárban porcsérüléssel operálták meg, kicsit később bal térdének keresztszalagjait „bogozták” ki a salzburgi klinikán, az utóbbi tíz napban pedig kétszer kellett felfeküdnie a műtőasztalra, december hetedikén artroszkópos beavatkozáson, tizenegyedikén pedig sebtisztító kúrán esett át.

A 32-szeres válogatott jobbhátvéddel ellentétben a legtehetősebb osztrák klub kikecmergett az ősz közepén még feneketlennek tűnő gödörből, vasárnap a listavezető Sturm Graz otthonában elért döntetlennek (1–1) köszönhetően a Salzburg – hármas holtversenyben – vezeti a téli szünetre vonuló osztrák Bundesligát.

„A csapat magára találásának természetesen örülök, de a kórházból, a kezelésekből már kezd elegem lenni – fakadt ki a novemberben már komplett edzésmunkát végző, december elejére azonban újfent kidőlő védő. – A hónap elején éreztem erősebb fájdalmat a térdemben, néhány nap múlva már futni sem tudtam, szóval nem nagyon volt más választásom, mint ismét kés alá feküdni, aztán – gyulladás miatt – még egyszer bemenni a műtőbe. Reményeim szerint a hét elején végre megtudom, mi volt a baj, de ennél jobban érdekel, hogy mikor kezdhetem el az edzéseket, mikor léphetek újra pályára. Ennyi »próbálkozás« után az is megfordult a fejemben, hogy hazajövök, és magyar orvosnak is megmutatom a térdemet, esetleg szakembert váltok, de ez csak kimondva ennyire egyszerű. Mindenesetre ezt a néhány órát már fél lábon is kibírom, aztán döntök a hogyan továbbról. Bíztam benne, hogy a február közepi, Mattersburg elleni tavaszi szezonnyitón játszhatok, de a jelek szerint erre keresztet vethetek. Így pedig annak is minimálisra csökkent az esélye, hogy a tavasz eleji válogatott összetartáson ott legyek – már ha Várhidi Péter meghívna…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik